РИЈЕЧ УРЕДНИКА: За будућност Будве и Будва је наш град да се договоре и формирају власт

Синоћни резултати локалних избора ни Будви јасно су показали крах на државном нивоу владајућег ПЕС-а и уопште суверенистичког блока. Листе и коалиције а ту прије свега мислим на ЗББ и Будва је наш град поновили су успјех од прије двије године када су на челу са Милом Божовићем и док су сви били заједно освојили 18 мандата као што је и сада случај.

Гајим наду да ће се након стишавања прве еуфорије, упркос свим отровним стрелицама које су ЗББ и Будва је наш град одапињали једни према другима, доћи до преговора који ће резултирати формирањем чврсте власти, јер је синоћ постало јасно да власт са државног нивоа има 9+9+4+2 тј 24 мандата, што би гарантовало стабилност пуне четири године.

Без жеље да потцијеним носиоце листи, ипак за резултат и то одличан резултат два политичка фактора заслужни су Андрија Мандић и Мило Божовић, који су стајали иза ових листи. Морамо бити искрени па рећи да је успјех листе коју је Божовић подржао и већи јер се исти налази у притвору па није могао да се укључује у исту на начин на који је то могао Мандић.

Опет, двојица несумњивих политичких ауторитета какви су и Божовић и Мандић, са довољно политичког искуства , мислим да ће утицати да се страсти смире и да доминантно српске опције формирају власт.

Сходно свему наведеном, потребно је да Микијељ и Јовановић један другом пруже руку, сједну за преговарачки сто и испоштују оно што народ у који се сви заклињемо жели, стабилну и чврсту власт, која ће трајати читав мандат.

Господо, одговорност је на вама!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tako je,srećna pobjeda.