РИЈЕЧ УРЕДНИКА! СРПСКИ БЛОК МОРА БИТИ КОМПЛЕТАН!

Најаве које имамо прилику да слушамо ових дана о формирању српског блока као политичке опције јесу нешто што сваког понаособ од нас треба да радује. Идеја која одавно постоји, али која се до сада није реализовала и која би ако се оствари била политички значајнија чак и од оснивања некадашњег ДФ.

Оно што је свакако потребно јесте да тај блок буде комплетан. За сада је већи дио српског политичког блока окупљен у коалицији ЗБЦГ али има и оних који тек треба да се прикључе или да буду позвани и ту не смије бити грешке.

Састанак Кнежевић – Лепосавић је свакако прави пут, али се на томе не смије стати, већ се мора наћи начин да се локалне листе прикључе овом блоку, јер се показало и у Будви и у Андријевици да њихови представници имају специфичну политичку тежину.

Још једна ствар коју та могућа коалиција треба да уради јесте форсирање младих кадрова, поготову у скупштинском животу, јер је очигледно да је српском блоку потребно свјеже крви а и политичко перципирање грађана у овом моменту је такво да свој глас дају за нова лица или да будемо још прецизнији, то је постала нека врста праксе.

Свакако, овакав блок може имати врло добар резултат под претпоставком да се ради јака кампања, па у том случају не би било изненађење да буде раме уз раме са ПЕС ако не и за неки мањи проценат и јачи од странке (или могуће коалиције) Милојка Спајића.

Вријеме пред нама показаће све.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jesu li ovo pokrali i popis , šta ovo mlate ? Zato ga nosu objavili odmah