RIJEČ UREDNIKA: Sprema li se nova koalicija?

Nakon razlaza koji se nedavno desio u PES-u, bilo je jasno da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović neće sjedjeti skrštenih ruku i da će nastojati da stvara novu političku organizaciju i da traži moguće koalicione partnere.

Stvaranje koalicije u Podgorici u koju su ušli PZP i URA sa njegovim posebnim klubom poslanika, prvi je korak koji treba da dovede do formiranja stranke. Samim tim, Jakov Milatović prije svega računa na Nebojšu Medojevića, koji je što je jako vidljivo od 2020 godine pa naovamo postao arhineprijatelj Milojka Spajića, kojeg napada praktično na dnevnom nivou.

Mogućnost partnerstva postala je izvjesna kada je Medojević javno pozvao Milatovića da se jasno distancira od Spajića, što možete vidjeti na linku ispod 👇

Osim zajedničkog protivnika, Milatovića i Medojevića vezuje još nekoliko stvari, jedna od njih je da su obojica umjereni suverenisti, da dijele tzv evroatlantske vrijednosti ( Medojević je bio protiv ulaska u Nato bez referenduma) kao i da imaju nenacionalnu politiku odnosno obojica su centristički političari.

Sve ovo sigurno će dovesti do sklapanja koalicije i zajedničkog izlaska na izbore, što će rezultovati vjerovatnim povratkom Medojevića u parlament, a tada će biti veselo, posebno Milojku Spajiću.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare