Riječ urednika! O uredniku Vijesti Željku Ivanoviću! Đilasov potrčko!

Svojevremeno kada je 30 avgusta 2020 godine pao DPS i kada je postalo jasno da ova kriminalna organizacija neće moći više da se vrati na vlast, napisao sam da nam je sledeći korak da pobijedimo drugu familiju, ništa manje opasnu po Srbe u Crnoj Gori, na čijem čelu su Miško Perović i Željko Ivanović.

Uloga koncerna Vijesti i samog Željka Ivanovića u širenju srbofobije ili ako ćemo da budemo malo blaži antisrpskog narativa je prisutna od samog početka, kada je ovaj medij osnovao DPS. Ivanovićeve „bravure“ ogledaju se u neostvarenom šovinizmu prema srpskom narodu, gdje u jednom broju NDH Vijesti stoji naslov “ Bez vode na primorju neće da ljetuju čak ni Srbi“, priznaćete da je u pitanju šovinizam.

Da nastavimo dalje? Može! Ivanović se tu nije zaustavio pa je u njegovom tabloidu izašao naslov da su “ Pravoslavci siromašni i manje srećni“! Složićemo se da je ovo svojevrstan kretenizam, ali ništa neočekivano od Željka. Idemo dalje sa još jednim naslovom, Željko i njegov list su takođe napadali i SPC a u prilog tome ide čuvena vijest „popa s’ bocom koji napada turiste“, naravno čitav kontekst je išao u prilog tome da je pop s bocom u stvari sveštenik SPC.

Kada je utvrđeno da nije bilo ni popa ni boce ni napada, već da je u pitanju lažna vijest, ovaj Šolakov nusproizvod nije našao za shodno ni da se izvini.

Sve gore napisano govori nam da je Željko Ivanović na zadatku, zadatku širenja antisrpskog narativa. Pokušava Željko da takav narativ naročito provuče kroz svoje kolumne, za koje nisam siguran da ih on piše, jer kako čaršijom kruži priča Željko jedva zna da shodno svom kvocijentu inteligencije popuni uplatnicu u banci, mada je bio a to se zna vrlo sposoban da izbjegava plaćanje poreza.

A šta tek reći za njegove medijske kreature koje je stvorio, recimo Petra Komnenića, koji dobija napad panike kada se pomenu riječi srpstvo, Srbija, SPC, Srbi. Ne vrijedi trošiti riječi, znate i sami.

Posebna priča jeste njegova bliskost sa Draganom Đilasom, čiji je prijatelj Dragan Šolak suvlasnik Vijesti, pa mu ova dva osvjedočena ojaditelja privrede Srbije često narede da krene u rafalnu paljbu po Aleksandru Vučiću, što Željku naročito teško pada, ne naravno jer mu je Vučić drag, već što uvijek dobije medijski odgovor zbog kojeg se u određenom periodu pokrije ušima i ćuti moleći se Šolaku i Đilasu ispred njihovih slika da ga ne tjeraju da napada Vučića.

Na kraju, da budemo NAČISTO, svi od mora do Dunava o Željku mislimo isto, i u miru i u „ratu“ , Željko PROMAŠENI PODUHVATU!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare