RIJEČ UREDNIKA ! KUDA PLOVI PZP!

Nedavni događaji u Podgorici, odnosno rušenje vlasti od strane nekadašnjih saboraca iz PES, odnosno struje Jakova Milatovića zajedno sa PZP, URA uz pomoć DPS-a, navelo me na razmišljanje da se zapitam kuda plovi prije svih Pokret za promjene, na čijem čelu je Nebojša Medojević, ali očigledno je da isto tako veliki uticaj ima i Branka Bošnjak.

Prije svega, treba istaći da je PZP od 2012 do 2023 bio dio DF, koji se beskompromisno borio protiv DPS-a. Naravno, vremenom su počele da se stvaraju pukotine, koje su se počele produbljivati nakon pada DPS-a, a jedna od takvih pukotina je glasanje tadašnje poslanice PZP i DF Branke Bošnjak za rezoluciju o Srebrenici. No, došlo je do razlaza, DF više ne postoji, ali je vertikala Medojevića kao nekog ko stalno napada DPS za šverc, ubistva, lopovluk ostala.

Zato mi je i glasanje sa DPS-om nekako zaparalo uši. U želji da saznam zašto je to tako, zbog čega su prije svega izbacili iz stranke dva odbornika koji nisu htjeli da glasaju sa DPS-om, od jednog visokorangoranog funkcionera ove stranke kao i od jednog istaknutog člana sam dobio odgovor da nisu poslušali centrali stranke i OO Podgorica koji su takvu odluku donijeli. Odluku da se glasa sa DPS-om? Neočekivano, ali izgleda istinito.

S tim u vezi, ostaje nam i da se zapitamo, da li se smije kontrirati organima stranke a da ne budete izbačeni, iako je recimo PZP a posebno Medojević neko ko tvrdi da je DPS organizacija koju treba ZABRANITI! Pazite, zabraniti, i kako je onda došlo do toga da uopšte jedan PZP glasa sa DPS-om!?

Jedno od mogućih objašnjenja je da PZP ne želi da bude vanparlamentarna stranka i da želi udruživanje sa programski i ideološki bliskim strankama, prije svega se tu misli na buduću stranku Jakova Milatovića i URA Dritana Abazovića, kako bi povratili parlamentarni status, koji je nekima a to pisac ovih redova zna mnogo značio, jer poslanička fotelja sviđalo se to nekome ili ne jeste zaista udobna.

Na kraju, ostaje nam da se nadamo da će PZP biti na fonu sa onima koji su na ovaj ili na onaj način pobjednici od 30 avgusta i da neće biti nikakvih političkih vratolomija sa partijom Duška Markovića, mada ne bih isključio mogućnost da nas gospođa Bošnjak počne ubjeđivati da ni Duško nije loš, pošto više nije u DPS-u, jer ko jednom glasa za rezoluciju o Srebrenici tome ni reformisani Dule nije loš.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare