РИЈЕЧ УРЕДНИКА ! КУДА ПЛОВИ ПЗП!

Недавни догађаји у Подгорици, односно рушење власти од стране некадашњих сабораца из ПЕС, односно струје Јакова Милатовића заједно са ПЗП, УРА уз помоћ ДПС-а, навело ме на размишљање да се запитам куда плови прије свих Покрет за промјене, на чијем челу је Небојша Медојевић, али очигледно је да исто тако велики утицај има и Бранка Бошњак.

Прије свега, треба истаћи да је ПЗП од 2012 до 2023 био дио ДФ, који се бескомпромисно борио против ДПС-а. Наравно, временом су почеле да се стварају пукотине, које су се почеле продубљивати након пада ДПС-а, а једна од таквих пукотина је гласање тадашње посланице ПЗП и ДФ Бранке Бошњак за резолуцију о Сребреници. Но, дошло је до разлаза, ДФ више не постоји, али је вертикала Медојевића као неког ко стално напада ДПС за шверц, убиства, лоповлук остала.

Зато ми је и гласање са ДПС-ом некако запарало уши. У жељи да сазнам зашто је то тако, због чега су прије свега избацили из странке два одборника који нису хтјели да гласају са ДПС-ом, од једног високорангораног функционера ове странке као и од једног истакнутог члана сам добио одговор да нису послушали централи странке и ОО Подгорица који су такву одлуку донијели. Одлуку да се гласа са ДПС-ом? Неочекивано, али изгледа истинито.

С тим у вези, остаје нам и да се запитамо, да ли се смије контрирати органима странке а да не будете избачени, иако је рецимо ПЗП а посебно Медојевић неко ко тврди да је ДПС организација коју треба ЗАБРАНИТИ! Пазите, забранити, и како је онда дошло до тога да уопште један ПЗП гласа са ДПС-ом!?

Једно од могућих објашњења је да ПЗП не жели да буде ванпарламентарна странка и да жели удруживање са програмски и идеолошки блиским странкама, прије свега се ту мисли на будућу странку Јакова Милатовића и УРА Дритана Абазовића, како би повратили парламентарни статус, који је некима а то писац ових редова зна много значио, јер посланичка фотеља свиђало се то некоме или не јесте заиста удобна.

На крају, остаје нам да се надамо да ће ПЗП бити на фону са онима који су на овај или на онај начин побједници од 30 августа и да неће бити никаквих политичких вратоломија са партијом Душка Марковића, мада не бих искључио могућност да нас госпођа Бошњак почне убјеђивати да ни Душко није лош, пошто више није у ДПС-у, јер ко једном гласа за резолуцију о Сребреници томе ни реформисани Дуле није лош.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare