Riječ urednika! Komunizam u glavama!

Komunizam u glavama koji je stvaran od 1945 godine je jedina konstanta koja se ne mijenja, što se posebno odnosi na političke stranke i partije.

Ta pojava se ogleda u činjenici neprikosnovenosti lidera i njihovih odluka, kojima ako se neko pak suprotstavi može samo da podnese ostavku ili da bude isključen iz stranke.

I džaba su svi glavni odbori, opštinski odbori i ostale trice, koji su samo rukopodizači za odluke koje je donio lider sa uskim krugom saradnika.

Ovakav sistem naravno najviše je razvio DPS i oni su neprikosnoveni šampioni, koje teško ko da će moći da prevaziđe, jer kod njih komunizam nije samo u glavama već i na djelu.

A komunizam u glavama se zaista često može čuti u izlaganju partijaca koji najčešće svako izlaganje počinju sa “ On je rekao“ “ On zna“ “ On ima iskustvo“ “ Ne treba sumnjati zašto je on to uradio“.

Na kraju, takvi sa komunizmom u glavama kod svojih lidera uđu sa crnim cipelama a izađu sa kafenim, no dobro, Crna Gora je tek počela da izlazi iz doba pretpolitičkog društva pa će se i lideropoklonstvo polako gubiti kako vrijeme bude prolazilo.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tragična je saradnja komunista i ustaša o čemu se i danas ,stidljivo priča.