Ријеч уредника! Кнежевић мора у владу!

Након историјског догађаја од јуче, свесрпског сабора, вријеме је да Срби у ЦГ направе квалитативни искорак и уђу у извршну власт.

У праву је био предсједник свих Срба Александар Вучић када је рекао да Срби у ЦГ нису ништа значајно урадили, па је самим тим Вучић онима који желе да чују и разумију послао поруку да је Србија ту, да ће Србија увијек помоћи, али да неке ствари једноставно морамо да урадимо сами.

Наиме, улазак ДНП у владу је пријеко потребан, како би се контролисала сигурно трећина владе и како би се утицај грађанистичких структура ограничио и да би српски национални интереси могли да се остварују са највећег нивоа, а највећи ниво власти да се не лажемо јесте уз сво уважавање (што би рекао Алекса Бечић, свети храм демократије) парламента, управо извршна власт.

И нема изговора, не постоји, политика је таква, некада је потребно направити компромис или „прогутати јежа“, инат, ударање главом кроз зид и опозиционо дјеловање нису пут Срба у Цг. Срби у ЦГ морају бити власт, не само у овој влади, него у свакој наредној, по једноставној формули да се без нас неће моћи формирати власт, небитно од тога да ли ће носилац српске приче бити НСД, ДНП или нека трећа српска политичка организација. Битан је циљ, а циљ је да коначно направимо да ова земља буде И српска, као што су Албанци направили да Македонија буде И албанска.

И тачка!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Potpuno pragmatično razmišljanje jer više vredi šaka vlasti nego oka pameti! Jedino se kroz učešće u vlasti stvari mogu mijenjati na bolje ! Ne treba ustipati prostor onima koji nam ne žele dobro, makar se kako deklarisali.