Riječ urednika! Katarina Mićović Tomić: BUDVA.. BUDUĆI SVETIONIK PROMENA- ILI TAOC PROŠLOSTI

      U susret lokalnim izborim u Budvi, nameće se neupitno  činjenica da li će na predstojećim izborima koje je Predsednik Jakov Milatović raspisao za 17.11.2024.godine Budva krenuti konačno putem promena i samostalnog odlučivanja ili će nastaviti poslušničkim tempom kao u prethodnom periodu.

   Kako je biračko telo u Budvi uvek bilo iako podeljeno u dva bloka,(suverenisti i prosrpski blok), sa malim odsupanjima , ni u zadnja dva izborna kruga se ta činjenica nije mnogo promenila.

 Biće intersantno da li će koalicija koju predvodi centralna struktura iz Podgorice nastaviti sa istom vrstom kampanje, koja u biti suštinski imati  provereni izborni marketing od koga mnogo ne ustupa sa jednom minornom razlikom, a to je da nastupaju sa pozicije zakonodavne i izvršne vlasti.

  Sa druge strane novitet tj. građanska opcija koja je u prošlom krugu ostvarila zavidan broj mandata nastupa sa pozicije delimične vlasti na lokalnom nivou, zbog podele bivšeg DF a na dve frakcije.

   Dani pred nama pokazaće kolkiki će inetnzitet kampanje biti i koliko će se to odraziti na odluku birača, sa napomenom da je Budva i dalje usmerena na isključivo turistički cilj, tj. ne sme se zanemariti intersni rezultat izbora što je u neku ruku i dovelo do eskalacije sukoba i podela u periodu od 2022.godine.     Biće interesantno osmatrati izborni marketing,očekujući ne preveliku izlaznost, a nije nemoguće da dođe do izvesnih ali ne prevelikih iznenađenja

Zamenik Urednika portala 083

Katarina Mićović Tomić

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare