Ријеч уредника! Катарина Мићовић Томић: БУДВА.. БУДУЋИ СВЕТИОНИК ПРОМЕНА- ИЛИ ТАОЦ ПРОШЛОСТИ

      У сусрет локалним изборим у Будви, намеће се неупитно  чињеница да ли ће на предстојећим изборима које је Председник Јаков Милатовић расписао за 17.11.2024.године Будва кренути коначно путем промена и самосталног одлучивања или ће наставити послушничким темпом као у претходном периоду.

   Како је бирачко тело у Будви увек било иако подељено у два блока,(суверенисти и просрпски блок), са малим одсупањима , ни у задња два изборна круга се та чињеница није много променила.

 Биће интерсантно да ли ће коалиција коју предводи централна структура из Подгорице наставити са истом врстом кампање, која у бити суштински имати  проверени изборни маркетинг од кога много не уступа са једном минорном разликом, а то је да наступају са позиције законодавне и извршне власти.

  Са друге стране новитет тј. грађанска опција која је у прошлом кругу остварила завидан број мандата наступа са позиције делимичне власти на локалном нивоу, због поделе бившег ДФ а на две фракције.

   Дани пред нама показаће колкики ће инетнзитет кампање бити и колико ће се то одразити на одлуку бирача, са напоменом да је Будва и даље усмерена на искључиво туристички циљ, тј. не сме се занемарити интерсни резултат избора што је у неку руку и довело до ескалације сукоба и подела у периоду од 2022.године.     Биће интересантно осматрати изборни маркетинг,очекујући не превелику излазност, а није немогуће да дође до извесних али не превеликих изненађења

Заменик Уредника портала 083

Катарина Мићовић Томић

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare