РИЈЕЧ УРЕДНИКА! Како ПЕС јача „здраво“ крило ДПС!

Ако мислите да ДПС није идеолошки индоктринирао један доста велики дио ЦГ варате се. У Андријевици пратилаца њихове идеолошке матрице има прилично.

Истина они су са 15 пали на 11 мандата и не могу вршити власт, али ПЕС је узео 4, а та четири су мало умјеренија идеолошка матрица од ДПС-а.

Да пређемо на Будву и оно што нико идеолошки није посматрао. И у том граду идеологија ДПС-а, умивена са неким безличним носиоцем Миловићем а заједно са Песом има 9 мандата. То је поразна чињеница јер се није смјело догодити да у два града на двоје локалних избора ДПС освоји 18 мандата а идеолошки усмјерених на њихову воденицу чак 24 укупно. Истини за вољу, Будва је показала да је српска јер има 18 чисто српских мандата.

Поставља се питање, на који начин се може сузбити идеологија коју је ДПС промовисао задњих 25 година, јер уколико остану на овим процентима, прије или касније њима блиски ПЕС пожељеће да са тзв здравим крилом ДПС-а који ће омекшати унеколико идеологију, направи коалицију и на државном нивоу, потпомогнуту партијама мањина, што би било врло опасно и тиме би положај Срба у Црној Гори био сличан ономе из 2019 године.

Зато је врло битно, суштински важно направити српски блок, без да ико остане ван њега, свака странка, сваки појединац мора бити дио те приче, како не би долазило до расипања гласова што је био случај на протеклим парламентарним изборима. Мора се рећи да је корак у том правцу направио Милан Кнежевић састанком са Лепосавићем, јер сигурно се нису срели у Бару да би само пили кафу.

И још нешто, ако се жели ДПС уништити да од њих остану само остаци остатака, онда се неке ствари не могу радити само на политичком плану, већ се морају радити и на културном и на интелектуалном плану.

Жалосно је да ДПС четири године након пада држи под својом влашћу тако велике градове као што су Бијело Поље и Бар.

Спасоје Томић, уредник портала 083

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare