Rezolucija stavljena na dnevni red!

Obrazlažuću predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da je za koaliciju ZBCG i srpski narod jako važna.

“To je poziv na sjećanje. Kada pogledamo unazad vidimo da nema bezgrešnih i nevinih. Ovdje danas izlazimo sa predlogom, jer je grijeh zaboraviti na njih, njihovu istinu, pravo da govore i da se čuju i kad njih više nema. Ne zaboraviti, znači sjećati se. Ovaj predlog koji je potpisalo 43 poslanika, nije krenut ni protiv koga već samo proitv ljudskog zla, i da je zlo-zlo, bez obzira ko ga je počinio. Nema pravde za žrtve bez prava na pamćenje”, poručio je Mandić.

On je dodao da budužnost pripada onome ko ne zaboravi na prošlost. Zato potzivam da se svi okupimo oko odbrane dobra u ljudima.

“Milan Knežević i ja ćemo predložiti amndman koji podržava parlamentarna većina. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku poštovanja prema našim precima, ali da se ne odnosi na bilo koju savremenu državu ili narod”, naveo je Mandić i dodao da će on i njegov koalicioni partner Milan Knežević predložiti amandman po kome će se predlog zvati „Rezolucija o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dahau i Mathauzen“.

Kazao je da se rezolucija ne odnosi pojedinačno na bilo koju državu ili narod.

Glasovima 42 poslanika Rezolucija je stavljena na dnevni red.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

A šta političke Elit€,