Rešenje se ne nazire, klima se vlast i u Podgorici!

Nastavak pregovora o rješavanju krize vlasti u Podgorici nije izvjestan dok novoformirani, posebni klub odbornika, ne dostavi pisane zahtjeve o tome koji su njihovi uslovi za ostanak u parlamentarnoj većini.

Iz Evrope sad (PES) nezvanično tvrde da novoformirani posebni klub još ne dostavlja zvaničnu, pisanu ponudu, iako je to juče od njih zahtijevao Vasilije Čarapić iz PES.

Kada je u pitanju Skupština Glavnog grada, već dva puta nije bilo kvoruma, jer opozicija i posebni klub ne dolaze na sjednice.

Na sastanku predstavnika Evrope sad i članova novog odborničkog kluba (koji je nastao nakon što je dio funkcionera napustio PES), koji je održan u nedjelju takođe je predstavljen zahtjev da se ponuda formalizuje, kako se ne bi manipulisalo pregovorima u javnosti.

Pokret Evropa sad drži se aktuelnog koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Podgorici. Dalji pregovori nisu izvjesni dok se ne dobije pisana forma, piše RTCG. Nakon izlaska iz PES-a, bivši odbornici te stranke saopštili su kako neće ugrožavati vlast i uz to da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić je u ponedjeljak rekao da „oni sebe smatraju dijelom odborničke većine“.

„Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice“, kazao je tada Čarapić.

Dešavanja u Podgorici došla su u fokus kada je pet odbornika PES-a odlučilo da napusti tu partiju i formira poseban odbornički klub. Tada su zatražili i redefinisanje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti.

Nakon nekoliko sastanka o daljem funkcionsanju vlasti, rješenje se i dalje ne nazire

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Izbori, kao u Budvi, pa ce se brze dogovoriti, jer ih interesuju samo fotelje.