Rasprava u Skupštini, pauza od pet minuta, Marković blizu izbora za VDT!

Čarapić: PES je impresiniran Markovićem

Šef poslaničkog kluba Vasilije Čarapić je kazao da VDT mora biti izabran danas i da će PES podržati Markovića.

„Postoji prostor da se ovo uradi sa širokom podrškom… Možemo napraviti veliko korak ka pravosudnoj reformi ako danas izaberemo VDT-a. Impresionirani smo Markovićevim planom rada koji je dostavio u prijavi, da nema mrlje u karijeri, dobro je što ispunjava uslove da bude VDT a da je prošao ispod radara. Radi se o čovjeku koji je nezavisan i samostlana, koji može da se nosi s nekim pritiscima koji dolaze sa strane. Uvjereni smo da je dobar VDT“, istakao je.

Nikolić: DPS podržava Suzanu Mugošu

Šef kluba DPS-a Nikolić, ocijenio je da atmosfera u susret izboru VDT-a „nije dobra i zdrava“.

„Danas slušamo uslovljavanja u vezi rekonstrukcije Vlade i u vezi odnosa prema jednom sudskom procesu, poznatom kao ‘državni udar’. To nije pravilan pristup i ne pokazuje iskren odnos prema pravdi. Da ne govorimo da Crnu Goru trenutno potresa nekoliko afera, poput ‘plave sveske“… DPS se nikad nije miješao u rad pravosunih organa, niti je komentarisao njihovo postupanje, niti njihove odluke. Stav našeg kluba je da kandidat za VDT-a Suzana Mugoša ima našu podršku. Zašto – zato što mislimo da je pokazala integritet i hrabrost u svom poslu, da su ona i njena porodica odoljeli velikim političkim, obavještajnim i medijskim pritiscima zbog procesa koji je vodila u slučaju pokušaja tetorizma (‘državni udar’). Naš odnos prema odnosu koji je pokazala i u tom i u svim slučajevima, je pohvalan. Crnoj Gori u ovom trenutku treba čovjek s pravosudnim iskustvom i ličnim integritetom i hrabrošću“, podvukao je.

Radunović: Marković je naš favorit jer nije bio dio sistema koji je pokazao ogromne slabosti

Šef kluba NSD-a Slaven Radunović, rekao je da njihov poslanički klub procjenjuje da je Marković njihov favorit za VDT-a, „jer nije bio dio sistema koji je pokazao ogromne slabosti“.

„Druga dva kandidata možda imaju neke obzire, privatne, kumovske i sl“, dodao je.

Radunović je naveo da VDT koji bude izabran ima tri zadatka – da se bavi aktuelnim problemima organizovanog kriminala, da istraži ratne zločine i da se pozabavi problemima u tužilačkoj organizaciji.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare