Rasplamsava se sukob u DPS!

U susret kampanji za nedavno raspisane vanredne lokalne izbore u Glavnom gradu, prve turbulencije javljaju se u opozicionim strankama. Prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidat za nosioca izborne liste DPS je dr Nermin Abdić. Međutim, po svoj prilici Abdić će imati jaku opoziciju unutar stranke, a nju najvjerovatnije predvodi bivši gradonačelnik Ivan Vuković.

Vuković se od nedavno ponovo aktivirao kao odbornik u Skupštini Glavnog grada, a zapažen je i njegov medijski nastup kao i sve češća aktivnost na društvenim mrežama. Slučajno ili ne, to se dešava upravo u periodu kada se sve češće može čuti da bi podgoričku listu DPS-a mogao da vodi dr Abdić.

Abdić je član Gradskog i Izvršnog odbora DPS Podgorica, kao i izvršni sekretar odbora DPS Glavnog grada.

Ivan Vuković bivši je gradonačelnik Podgorice, koji je vodeći široku listu okupljenu oko DPS, izgubio izbore za Glavni grad oktobra 2022. godine. Vuković je tada izbornu koaliciju okupljenu oko DPS nazvao „najvećom koalicijom u istoriji Podgorice“.

On je posebno bio aktivan u zagovaranju stava da se skrati mandat postojećem sazivu Skupštine Glavnog grada, suprotno stavu jednog broja članova DPS Podgorica koji su smatrali da je prerano za izbore, i da je njihova isplativost sa pozicija DPS upitna, jer ova stranka i dalje nema koalicioni kapacitet, a u najavi je i njihov otvoreni rivalitet u kampanji sa Savezom stranaka SD-SDP-LP za isto biračko tijelo.

Abdić za sada ima veću podršku od Vukovića unutar podgoričkog DPS ali će odlučujuću riječ na ovu temu imati rukovodstvo DPS kao i dio pasiviziranih starijih funkcionera koji su naklonjeni Vukoviću.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Oči povadili jedni drugima dabogda, lopovi i svaštočinje!