Raković: Crna Gora i Republika Srpska su naše unutrašnje pitanje!

Srpski istoričar dr Aleksandar Raković juče je u emisiji Ino-strane na RTV Vojvodina govorio jedan sat o srpskom nacionalnom pitanju.

Raković je kazao da je deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru dobra polazna osnova za naše nacionalne interese.

Prema Rakoviću, Crna Gora ubuduće treba da bude značajnije predstavljena na svesrpskim deklaracijama.

Raković je kazao da su Republika Srpska i Crna Gora unutrašnje pitanje srpskog naroda, koje se može svesti i pod međudržavne odnose, a nikako pod međunarodne ili internacionalne odnose jer je u sva tri slučaja reč o srpskim državama.

S tim u vezi Raković je ponovio da Republiku Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru treba smatrati Njegoševom svom Srbijom.

Raković je još rekao da naredne četiri godine, ukoliko Tramp pobijedi, treba iskoristiti za razdruživanje Republike Srpske od BiH.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji, Raković je naglasio da nema ishitrenih rešenja, da treba biti strpljiv i ne nasijedati na albanske provokacije jer će u budućnosti doći povoljan momenat za reintegraciju Kosova i Metohije koji treba iskoristiti.

Raković je zaključio da samo stanje iz 1918. može biti redovno za Srbe, da sada živimo u neredovnom stanju i da redovno stanje treba obnoviti ujedinjenjem Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u jedinstvenu srpsku državu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare