Radunović: Nikolić ne zna istoriju, treba da je nauči!

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović kazao je za BORBU da šefu poslaničkog kluba Andriji Nikoliću toliko smeta trobojka da bi neupućeni čovjek rekao da nikad niko njegov ovdje nije živio.

Radunović je to kazao povodom saopštenja koje je potpisao Nikolić a gdje se navodi da će DPS pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog prijema mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, prilikom kojeg je Mandić u svom kabinetu istakao trobojku.

Radunović na to za BORBU komentariše i kaže da je svaka radost i žalost u Crnoj Gori generacijama obilježavana trobojkom, a prilikom državnih svečanosti Cetinje i ostali gradovi su bili okupani u crvenoj, plavoj i bijeloj boji.

„Isto se odnosi i na period komunističke vladavine Crnom Gorom.  Zato je nejasno odakle gospodin Nikolić i grupa njegovih istomišljenika crpe ovoliki animozitet prema tom važnom segmentu identiteta i tradicije Crne Gore.  Što se tiče inicijative za smjenu Mandića, iza nje se krije velika frustracija Nikolića i DPS-a, činjenicom da je jedan od predvodnika velikih antirežimskih protesta i borac za ravnopravnost srpskog naroda konačno na poziciji koja mu, po svemu, pripada“, podvukao je Radunović.

Šta je rekao Nikolić: Pokrenućemo inicijativu za Mandićevu smjenu, hram crnogorske demokratije pretvorio je u bastion velikosrpskog nacionalizma

Podsjećamo, ranije danas je šef poslaničkog kluba Andrija Nikolić izdao saopštenje u najvećem srbomrzačkom fonu gdje je kazao da Mandić od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru.

„Slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u Parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost“, kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da nema nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare