Radonjić Ćupić: Dnp će učiniti sve da se formira vlast u Budvi!

Potpredsjednica opštine Danilovgrad, Marija Radonjić Ćupić, rekla je DNP konstatuje da su rezultati izbora u Budvi ipak pokazali da su ideologija, principi, dosljednost i ozbiljnost,  i te kako važni i presudni za podršku građana. Koalicija „Za budućnost Budve“ pokazala je da taj model političkog djelovanja ima najveću podršku građana Budve.

„Ukoliko nijedan od političkih subjekata koji na državnom nivou čine parlamentarnu većinu i GL „Budva naš grad“  neće da prave koalicioni aranžman sa DPS-om, onda je logično i u interesu građana Budve da se između ovih subjekata postigne dogovor o formiranju vlasti.“ – stava je Radonjić Ćupić.

Ona podsjeća da se DNP i koalicija „Za budućnost Budve“ još za vrijeme kampanje jasno odredila da je DPS njen jedini politički protivnik, „te stoga s punim pravom smatramo da je dogovor imperativ koji su nam postavili građani svojim glasanjem.“

Radonjić Ćupić ističe da im politika i principi kojima se sve vrijeme rukovodila DNP daju za pravo da mogu pozvati na razgovor i pomirenje sukobljene političke opcije koje bi zajedno imale apsolutnu većinu u budvanskom Parlamentu.

Ona naglašava da niko nije važniji od izborne volje građana, a sve političke nesuglasice nisu vrijedne novih izbora i gubitka povjerenja onih koji su im dali podršku.

„DNP takođe konstatuje da je katastrofalni izborni rezultat PES – a kao ključnog činioca Vlade, još jedna potvrda ispravnosti zahtjeva Predsjedništva DNP-a o neophodnosti redefinisanja  koalicionog Sporazuma, ali i ispunjavanja preduslova kroz glasanje za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

Rezultati izbora u Budvi nedvosmisleno pokazuju da niko nema tapiju da se igra s nacionalnim interesima  države, ali šalju i snažnu poruku da je birač svetinja,  i da ga ne smijete prevariti. Zato s ponosom možemo reći da je naš politički put možda trnovit, ali sigurno je da na tom putu nismo izdali one koji nam vjeruju, zato uvijek i stignemo do cilja.“ – zaključuje potpredsjednica opštine Danilovgrad, Marija Radonjić Ćupić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare