Радници Епцг Солар Градње са сјевера добили уговоре на неодређено: Злато треба чувати, радници су наше злато!

Извршна директорица Валерија Савељић, састала се с радницима Солар градње у Беранама, који су потписали уговоре о раду на неодређено вријеме. Поручила је да је донесена права одлука.

,,Солар градња још једном показује да је спремна да допринесе развоју сјевера, како кроз запошљавање, тако и кроз допринос програму енергетске ефикасности и смањење загађености ваздуха преласком на обновљиве изворе енергије. Због потенцијала на сјеверу, одлучили смо да на неодређено вријеме запослимо 30ак радника и вјерујем да је то добра одлука“, казала је извршна директорка Солар градње.

Уговоре о раду на неодређено вријеме потписала су 32 радника – 25 монтера, пет електричара, шеф службе за извођење радова за регион сјевер и један технички секретар.

Гостујући на Радију Андријевица, директорица Савељић осврнула се и на недавна дешавања у фирми која су се тицала запослених на сјеверу.

,,Што се тиче тог питања, морам истаћи да је ЕПЦГ Солар градња у једном периоду имала вишак запослених који су санационим планом из јуна 2023. године постали вишак, прије мог доласка на мјесто извршне директорице у октобру 2023. , па је самим тим дошло до непродужења уговора одређеном броју запослених, међу којима су се нашли и радници са сјевера.

Уз подршку ресорног министра Саше Мујовића, слиједећи план смањења загађености ваздуха у сјеверним општинама а све у складу и са планом ЕПЦГ да сјеверни регион буде један од приоритета, одлучили смо да нашим запосленима дамо уговоре на неодређено.

Вјерујемо да ће Солар градња у будућности отварати још нових радних мјеста која ће допринијети интензивнијој уградњи фотонапонских система у нашој земљи а и у региону“, казала је.

Подсјетила је и на одличне пословне резултате у прва два мјесеца текуће године, нагласивши да је циљ је да ЕПЦГ Солар градња постане не само успјешна фирма у црногорским оквирима већ и у региону.

,, Стање које сам затекла у фирми није било сјајно, али заједно са менаџерским тимом, успјели смо да за кратко вријеме Солар градњу максимално професионализујемо, административно средимо и да ево већ у јануару и фебруару имамо резултате којима се можемо похвалити“, истакла је Савељићева.

,,Упркос неповољним временским условима у зимским мјесецима, успјели смо да постигнемо резултате који су очекивања која смо дефинисали производно финансијским планом за 2024. годину. За два мјесеца текуће године остварили смо 933000 евра прихода, а у истом периоду прошле године остварено је 508000€ прихода, док је планирани приход за тај период 762000€. Тако да имамо раст прихода за 23% у односу на планм а чак 84% у односу на прошлу годину“, подсјетила је извршна директорица за Радио Андријевица

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare