Rađenović: Spajiću vrati nam luku pa da sarađujemo!

Predsjednik budvanske URA-e, Blažo Rađenović, kazao je da će GP URA praviti koaliciju sa građanima Budve i da će se držati prioriteta koje su saopštili u predizbornoj kampanji.

„URA je u Budvi, uvijek dio rješenja, a nikako problema, nažalost većinski mandati su pripali onima koji su grad doveli da probije ono dno u koje je DPS doveo Budvu, a to su partije bivšeg Demokratskog fronta i smatramo da u narednom periodu definitivno građanske partije i partije centra moraju da vode Budvu, a nakon promjena u Budvi, to će se desiti i na državnom nivou, kazao je Rađenović.

Na pitanje, da li im je bliža opcija da vlast prave sa koalicijom okupljenom oko Nikole Jovanovića ili Mladena Mikijelja, Rađenović je kazao, da su njima blizu sve partije centra, građanske partije, a one koje su desno, poput partija bivšeg DF-a i DPS-a su nama neprihvatljivi partneri, te je dodao da u Budvi ne smije više nikad da se dogodi da se 16 miliona investicija prenosi u tekuću godinu, to smo imali slučaj dok je Demokratski front koji je imao apsolutnu vlast od 18 mandata u Budvi vršio vlast. Dakle uradili su sve da probiju ono dno koje nam je DPS ostavio, rekao je Rađenović.

Na pitanje da li smatra da su za njih ljudi iz Nove srpske demokratije (NSD) za njih kriminalci, Rađenović je kazao da to treba da utvrđuju državne institucije, te dodao da će se oni uvijek boriti protiv svake vrste kriminala i korupcije, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, te poručio da oni vjeruju institucijama i da su zato su i glasali i donijeli prvo zakon o tužilaštvu.

„Andrija Mandic ima šansu da raskine ugovor sa Svetim Stefanom i ako ga raskine potencijalno je naš partner, ukoliko Milojko Spajić koji je rekao da će vratiti luku Budva Budvanima, vrati opštini Budva, luku Budva je potencijalno naš partner, dakle luku Budva na upravljanje lokalnoj samoupravi, ukoliko to ne urade i ne pokrenu neki od ovih procesa, oni definitivno nisu naši partneri. Ono sve što je prioritet opštine Budva mi smo iskazali kroz izbornu kampanju  i ukoliko se neko prepozna u tome ili je uradio nešto od toga, potencijalno je naš partner, poručio je Rađenović.

Na pitanje, da li to znači da oni neće praviti koaliciju sa Pokretom Evropa sad (PES) u Budvi, Rađenović je pojasnio da se to ne odnosi na Evropu sad, već generalno na sve konstituente, koje potencijalno žele da participiraju u vlasti sa njima. Na insistiranje da se konkretno izjasni da li je URA spremna da pravi vlast sa njima, Rađenović je ponovio da oni nemaju određemo ni prema kome, nikakve apriori restrikcije.

„Šta je nama restrikcija, nama je restrikcija ukoliko rade proziv interesa države i protiv interesa lokalne samouprave, u konkretnom smislu i u konkretnoj situaciji vezano za Sveti Stefan, vezano za luku Biudva, vezano za Citadelu, vezano za rečno prodarstvo, vezano za lokalnu infrastrukturu koja nam je najbitnija. Dakle, ovdje bez lokalne infrastrukture, saobraćajnica koje treba da idu od Vlade prema lokalnoj samoupravi i vraćanja onih stvari koje su krucijalne, a tu prvenstveno mislim na Evropu sad i njihovog predsjednika, a ujedno i aktuelnog premijera. Dakle, ukoliko se ne vrate ingerencije lokalnoj samoupravi, poput planova koji su oduzeti lokalnim samoupravama, ukoliko se ne vrate prirezi i porezi koji su krucijalni za funkcionisanje lokalne samouprave, naši partneri ne mogu biti niko iz ovih partija“, zaključio je Rađenović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare