Putin: Znamo ko su napadači a otkrićemo i nalogodavce!

Znamo da je teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus izveden rukama radikalnih islamista, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Prije svega hoću još jednom da izrazim duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u krvavom varvarskom terorističkom napadu 22. marta i da poželim brz oporavak ranjenima. Zahvaljujem svima koji su u najtežim uslovima spasavali ljude i pomagali povrijeđenima“, rekao je Putin na sastanku o mjerama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada.

„Znamo da je zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svijet borio vjekovima“, dodao je ruski predsjednik.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

Vladimir Putin nazvao je teroristički napad karikom u lancu pokušaja onih koji se od 2014. godine bore protiv Rusije rukama neonacističkog režima.

„A nacisti, kao što je poznato, nikada nisu prezali od toga da koriste prljava i nehumana sredstva za postizanje svojih ciljeva.Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posijati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu“, dodao je ruski lider.

Po njegovim riječima, rusko društvo je u ovo teško vrijeme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

Tokom sastanka, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Kako je istakao Bastrikin, optuženi za teroristički napad dali su detaljne informacije o nalogodavcima i onima koji su pomagali u pripremi.

„Svi optuženi su tokom saslušanja i na sudu priznali krivicu i dali detaljne iskaze o okolnostima zločina, o nalogodavcima i licima koja su im pomagala u pripremi terorističkog napada“, prenio je on ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

(Sputnjik)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare