Putin: Zamislili su pogubljenje kao nekadašnji nacisti i planirali da pobjegnu u Ukrajinu – svi će biti kažnjeni, i izvršioci, i organizatori i naručioci!


U svim regionima Rusije uvedene su posebne mjere usmjerene na borbu protiv terorizma kako bi se spriječili novi napadi, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin nakon jučerašnjeg terorističkog napada u Moskvi, u kojem su, prema poslednjim podacima, poginule 143 osobe.

Putin je poručio da su sve četiri osobe koje su otvorile vatru na građane na kraju uhvaćene. Oni su, kako je rekao, planirali da prebjegnu u Ukrajinu, u kojoj je neko razradio plan kako da pređu granicu.

Svi koji su bili povezani sa terorističkim napadom će stići kazna, ko god oni bili, podvukao je ruski lider.

„Kazna će stići sve. To je napad na Rusiju, na naš narod!“, istakao je Putin i dodao da se Moskva sprema za saradnju sa svim zemljama koje su spremna da sa njom zajedno rade na borbi protiv međunarodnog terorizma.

Predsjednik Rusije je ovom prilikom izjavio saučešće svima onima koji su nekog izgubili kao posljedica napada i dodao da je u pitanju jedan „krvav, varvarski čin“, pošto je očigledno da se Rusija susrela s „pripremljenim masovnim ubistvom“. Upravo tako su se ranije ponašali i nacisti, rekao je Putin, napravivši paralelu između nacista i terorista.

Ruski lider je, takođe, 24. mart proglasio za dan žalosti u celoj zemlji.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Rusija je vječna,Rusija je veća i jača od cijeloga zapada.Oni koji su uništili sjeverni tok oni stoje i iza ovog terorističkog napada.Znaće Rusija da se suprostavi belosvjetskom ološu.