Presudu za tzv državni udar donijeće Viši sud!

Presuda u slučaju “državni udar” biće izrečena u Višem sudu u Podgorici u 8.30 sati. Podsjetimo, radi se o ponovljenom postupku, a prvom presudom svi optuženi, među kojima su i današnji predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i lider DNP-a Milan Knežević su osuđeni na ukupno 70 godina zatvora.

Apelacioni sud je prije tri godine ukinuo i naložio ponovljeno suđenje.

I u ponovljenom postupku je zatraženo da se bivši Mandić i Knežević osude na kaznu zatvora od po pet godina u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Specijalno tužilaštvo na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, koje je izabrano nakon političkih promjena 2020. godine, u cjelosti je ostalo pri ranijoj optužnici.

Nju su tada zastupali sada uhapšeni bivši GST Milivoje Katnić i bivši specijalni tužilac Saša Čađenović.

Novi specijalni tužioci su predložili sudu da se organizatori kriminalne grupe, ruski državljani Eduard Šišmakov osudi na 15, a Vladimir Popov na 12 godina.

Zatražili su i da se bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić osudi na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora. Za Predraga Bogićevića i Nemanju Ristića u završnoj riječi predložena je zatvorska kazna od po sedam godina.

Za Branku Milić SDT je predložio kaznu od tri godine zatvora, dok je za Milana Dušića i Srboljuba Đorđevića zatraženo po godinu i šest mjeseci, a za Dragana Maksića godina i devet mjeseci zatvora.

Za Mihaila Čađenovića zatraženo je godinu i šest mjeseci zatvora, a za Kristinu Hristić predloženo je izricanje uslovne kazne.

U optužnici se navodi da je kriminalna organizacija, pomoću tadašnjeg Demokratskog fronta, planirala sukobe sa crnogorskom policijom i nasilno zauzme Skupštinu Crne Gore, kao i da otme i ubije tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dokle više sa ovim glupostima ?! Jasno je i pticama na grani da je ovo iskonstruisano u DPS kuhinji jer su znali da gube tlo pod nogama! Njima treba suditi za bezočnu podmetačinu !