Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović zakazao nastavak sjednice za utorak 23.01.2024. godine.

Ranije prekinuta sjednica SO Budva na kojoj je trebala da se da saglasnost na izbor potpredsjednice Jasne Dokić, a na rješenje koje je potpisao predsjednik opštine Milo Božović 17. novembra 2023. biće nastavljena 23.01. sa početkom u 12.00 časova.

Shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Budva, pravo na imenovanje potpresjednika pripada isključivo predsjedniku Opštine, dok Skupština daje saglasnost.

Ovim je faktički izbor potpredsjednika izvršen a čeka se samo da Skupština izglasa saglasnost i podrži izbor predsjednika Opštine.

Stav predsjednika opštine Mila Božovića kao predlagača je veoma jasan, a to je da očekuje da odbornici sa izborne liste “ Budva na prvom mjestu” izglasaju saglasnost i onoguće da opština nesmetano funkcioniše u njegovom odsustvu.

U tom smislu, oni odbornici koji budu glasali za davanje saglasnosti podržavaju i dalje predsjednika opštine i izborni rezultat građana.

U suprotnom, preuzimaju odgovornost za dalja dešavanja i vjerovatno nove izbore koji ce uslijediti ukoliko se nastavi sa uskraćivanjem podrške i ucjenama funkcijama i političkom trgovinom o čemu se spekuliše zadnjih mjesec dana od kada je formiran privremeni odbor i od kada su počeli navodni sastanci na nivou opštinskih odbora, bez odbornika parlamentarne većine i bez predsjednika skupštine.

Izvor: rtvbudva.me

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Поздрав и подршка, из Бање Луке, господину Јовановићу.