Предсједник скупштине Мандић јуче одржао више састанака

МАНДИЋ ДОЧЕКАО ПРЕДСЈЕДНИЦУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ АЗЕРБЕЈЏАНА

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић дочекао је данас на подгоричком аеродрому Њ. Е. Сахибу Гафарову, предсједницу Народне скупштине Азербејџана, која наредних дана на позив предсједника Мандића борави у званичној посјети Црној Гори.

Предсједник Мандић је исказао добродошлицу предсједници и њеној делегацији, пожељевши им да се осјећају као код куће.

Са предсједницом Народне скупштине Азербејџана, у склопу делегације, дошли су и посланици тог парламента који чине групу пријатељства парламената Азербејџана и Црне Горе.

Предсједник Скупштине ће сјутра уприличити званичан пријем за предсједницу Народне скупштине Азербејџана и њену делегацију у Скупштини Црне Горе, као и свечану вечеру у Вили „Горица“.

МАНДИЋ СА ПРЕДСЈЕДНИЦОМ РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са Њ. Е. Наташом Пирц Мусар, предсједницом Републике Словеније.

Предсједник Мандић је, прије свега, предсједници пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, додајући да је прије пар дана имао јако продуктиван састанак и са амбасадорком Републике Словеније у Црној Гори, те да се током Конференције предсједника парламената земаља чланица ЕУ састао са предсједницима доњег и горњег дома те земље.

Предсједник је истакао да се у Црној Гори појавила нова политичка енергија када је у питању процес приступања Европској унији и да је обавеза политичара да испуне очекивања грађана који желе да наша земља испуни тај кључни спољнополитички циљ.

Мандић је предсједницу Словеније упознао са запаженим резултатима Скупштине у протеклих 6 мјесеци, апострофирајући да је започета снажна борба против организованог криминала и корупције, чији се резултати посебно виде ових дана.

Предсједник Скупштине је закључио да је извјесно да ће током јуна доћи до проширења Владе, што ће дати нови замах када су у питању сви зацртани планови парламентарне већине.

Предсједница Републике Словеније се захвалила предсједнику Мандићу на пријему, посебно истичући да ће њена земља сваког дана подржавати Црну Гору до коначног учлањења у ЕУ.

Предсједница Пирц Мусар је додала да су резултати Скупштине Црне Горе запажени широм Европе, те истакла да се наша земља налази на правом путу. У том контексту, предсједница Словеније је рекла да је добра ствар што ће доћи до проширења Владе и да се очекује да ће наша земља у наредних годину дана затворити 10 приступних поглавља.

Када је у питању борба против организованог криминала и корупције, предсједница Пирц Мусар је апострофирала да у њој сви чиниоци у нашој земљи, а посебно правосудни систем морају бити снажни и бескомпромисни.

Предсједница Словеније се на самом крају захвалила на пријему, те саопштила да би јој било изузетно драго да предсједник Мандић у наредном периоду посјети Словенију.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare