Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је јуче са Њ.Е. Камилом Таџидом Хасијевом, амбасадором Републике Азербејџан.

Предсједник Мандић је, прије свега, амбасадору Хасијеву пожелио добродошлицу у Црну Гору и у њен парламент.

Током састанка, предсједник Мандић и амбасадор Хасијев су разговарали о актуелним политичким дешавањима у Азербејџану и Савјету Европе. Предсједник Мандић је посебно истакао чињеницу да ће делегација посланика Скупштине Црне Горе бити дио посматрачке мисије у оквиру Парламентарне Скупштине ОЕБС-а поводом предстојећих предсједничких избора у Азербејџану.

Предсједник Скупштине је истакао да је сарадња наше двије земље, посебно када је у питању енергетски сектор, стратешки циљ и приоритет. У том контексту, предсједник Мандић је амбасадора Хасијева упознао са тенденцијама да се формира јединствено тржиште Западног Балкана које би омогућило не само побољшање путне, већ и енергетске инфраструктуре, што би даље створило услове за бољу енергетску сарадњу са Републиком Азербејџан у контексту коришћења њихових природних ресурса у виду нафте и гаса.

Амбасадор Хасијев се захвалио предсједнику Мандићу на пријему и на учешћу наше делегације у посматрачкој мисији поводом предсједничких избора у његовој земљи. Током дискусије о енергетском сектору и тенденцијама регионалног повезивања, амбасадор је изнио мишљење да је јединствено тржиште увијек добра идеја и да је Република Азербејџан увијек заинтересована за нове инвестиције у сектору енергетике.

На самом крају, предсједник Мандич је амбасадора подсјетио да је упутио званичан позив предсједници Скупштине Републике Азербејџан Сахиби Гафаровој да дође у званичну посјету Црној Гори, уз наду да ће се посјета реализовати током ове године.

Извор: https://rb.gy/ovz5dd

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare