ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ АНДРИЈА МАНДИЋ СА СЕКРЕТАРОМ ЗА ОДНОСЕ СА ДРЖАВАМА И МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА СВЕТЕ СТОЛИЦЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са Њ. Е. монсињором Полом Ричардом Галагером, секретаром за односе са државама и међународним организацијама Свете столице.

Предсједник Мандић је, прије свега, монсињору Галагеру пожелио добродошлицу у Црну Гору, истичући историјске везе између Црне Горе и Свете столице.

Предсједник Скупштине је истакао да је Хришћанство играло кључну улогу у стварању и развоју Црне Горе. Мандић је додао да и данас 90% грађана Црне Горе припада некој од традиционалних вјерских заједница.

Мандић је апострофирао да је идеја помирења, заједно са новим начином суживота кључна за наше друштво, те да у ширем контексту у остваривању те заједничке идеје велику улогу имају све традиционалне вјерске заједнице.

Предсједник Мандић и монсињор Галагер су током сусрета разговарали о намјери Скупштине Црне Горе да донесе Закон о ресистуцији, односно да се пронађе адекватан модел којим би се исправила неправда и вјерским заједницама вратила имовина или дио имовине која је одузета након 1945. године.

Предсједник Скупштине је монсињора Галагера упознао и о недавним сусретом са Митрополитом црногорско-приморским г. Јоаникијем и Надбискупом барским монсињором Ђонлешајем, истакавши притом да су његова врата увијек отворена за рјешавање проблема са којима се суочавају вјерске заједнице.

Монсињор Пол Ричард Галагер је изразио задовољство поводом сусрета, истичући да је радостан због предсједниковог става и политичке воље када је у питању тема реституције, као и његове спремности да са позиције предсједника Скупштине Црне Горе помогне вјерским заједницама. Галагер је додао да је веома охрабрујће што чује поруке помирења и поштовања, јер су оне кључне за изградњу праведнијег друштва.

Извор: https://rb.gy/yz35g1

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare