Predsjednik Skupštine Andrija Mandić razgovarao je sa Nj.E. Anikom Ben David, ambasadorkom Kraljevine Švedske.

Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadorki Ben David, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog susreta.

Predsjednik Skupštine je ambasadorku upoznao sa rezultatima koje je zajedno sa poslanicima u parlamentu postigao u protekla tri mjeseca, dodavši da je to više nego što je godinama ranije urađeno.

Mandić je apostrofirao da vjeruje u mlade, obrazovane ljude i da će upravo oni nositi proces evropskih integracija i činiti dio evropske porodice kroz svoja poznanstva i rad u brojnim institucijama Evropske unije.

Ambasadorka Kraljevine Švedske Anika Ben David se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu, istakavši da je jako dobro što je okružen mladim ljudima. Dodala je da Švedska snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, jer je potreba kako same Švedske, tako i cijele EU da Crna Gora postane dio ove porodice.

Ben David je čestitala predsjedniku Mandiću na uspostavljanju političkog konsenzusa u Skupštini Crne Gore oko ključnih pitanja koja se odnose na proces evropskih integracija, a koja su odavno trebala biti riješena.

Predsjednik Mandić je zaključio da Crnoj Gori jako znači podrška Švedske, kao i svih ostalih EU adresa, te istakao da mir i stabilnost nemaju cijenu i da je neophodnost naše zemlje da sadašnja Vlada Crne Gore traje pun mandat, jer će jedino tako naši napori na evropskom putu biti uspješni.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare