Predsjednik crnogorskog nacionalnog savjeta čestitao Milošu Vučeviću

Predsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović uputio je čestitku Milošu Vučeviću povodom izbora za predsjednika Vlade Srbije.

– Poštovani gospodine Vučeviću, primite moje iskrene čestitke povodom izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije. Razumijući složene geopolitičke okolnosti pružamo vama i budućoj Vladi punu podršku u budućoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije, mira i stabilnosti i borbi za dalji ekonomski razvoj Srbije, koju ćete voditi zajedno sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Takođe, uvjeravam vas da imate puno razumjevanje i saosećajnu podršku crnogorske nacionalne manjine u Srbiji u vezi s aktivnostima vezanim za sprečavanje izglasavanja nametnute Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i nastojanjima da onemogućite prijem takozvane države Kosovo u Savet Evrope.

Uvaženi gospodine Vučeviću, uz srdačne želje da ostvarite uspeh na svim poljima, dopustite mi da sa Vama podjelim i nadu da ćete kao odgovoran, odlučan i iskusan političar, čiji korjeni vode porijeklo iz junačkih Kuča, uspjeti da stvorite novu eru još bližih i tješnjih odnosa Srbije i Crne Gore, koji će prevazići vještačke, iz inostranstva kreirane podjele, i koji će se, kao i vjekovima unazad, zasnivati na zajedničkom uvjerenju da su bratske veze, međusobno poštovanje i uvažavanje, izuzetnost koja garantuje blagostanje građana.

Savjet crnogorske nacionalne manjine smatra da Srbija i Crna Gora treba zajedno da stoje na braniku istine, pravde i slobode, i da zajedno rade na projektima koji imaju kapacitet da obezbjede mir, stabilnost i prosperitet naših bratskih država, ali i celokupnog regiona – navodi se u čestitki Dragoljuba Malovića, predsjednika Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare