Poslanici danas o državljanstvu !?

Ovo je posljednji dan proljećnog zasijedanja, ulazimo u vanredno zasijedanje do 31. oktobra, saopštio je na današnjoj sjednici predsjednik  Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

On je najavio da će najprije danas glasati o zakonima o kojima je rasprava završena. Nakon toga će saopštiti dnevni red.

Međutim, danas je saopšteno da će na sjednici skupštinskog Zakonodavnog odbora, koja je takođe zakazana za 11 časova, jedna od tačaka dnevnog reda biti i Predlog zakona o izmjeni Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da će na početku zasijedanja glasati za nove članove skupštinskih odbora.

Poslanik Socijaldemorkata (SD) Boris Mugoša je podsjetio da je šef parlamenta „određene kolege iz Odbora za ekonomiju, finansije i budžet optužio za samoreklamerstvo“, te da to nije očekivao od njega.

„Bio sam iznenađen kako se ophodite prema kolegama koji nisu u plenarnoj sali“, kazao je on.

Poslanik SD-a je rekao da je opozicija prije pet mjeseci zatražila zakazivanje kontrolnog saslušanja, a da je ono zakazano 30. jula i predviđeno je bilo da traje dva i po sata.

„Mi smo na početku sjednice rekli da neće biti vremena da se završi za dva i po sata i zamolili smo da se napravi pauza, pa da se nastavi kasnije. Nismo naišli na razumijevanje kolega iz većine. Ja vam mogu reći da sav svoje izlaganje završio u 13.50 upravo zbog sjednice parlamenta, da je na sjednici odbora govorilo šest poslanika vlasti i pet opozicije, a da je najviše govorio premijer Milojko Spajić“, istakao je Mugoša.

Predsjednik poslaničkog kluba Građanskog pokreta (GP) URA Miloš Konatar je kazao da je Mandić pričao „ružno o njima“ dok su radili svoj posao na Odboru.

„I Odbor je Skupština. Sad ste se Vi pridružili Spajiću koji bježi od poslanika. Ovo što radite je tandem Spajića i Mandića“, rekao je i nazvao Mandića „političkom kukavicom“.

Šef kluba poslanika Porketa Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić je saopštio da je „nivo političke neukulture koji se iskazuje u parlamentu prešao svaki maksimum“.

On je rekao da „ne žele da prećute ni jednu stvar“ te da će i oni imati proceduralna reagovanja.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare