Портпарол НСД Мирко Миличић: ДПС ће иницијативом пресудити себи!

Иницијативом за смјену предсједника Скупштине Црне Горе г. Андрије Мандића, Демократска партија социјалиста ће у парламенту заправо судити самој себи, јер ће демонстрирати колику немоћ и недостатак било каквог капацитета за договор има.

Нова српска демократија их топло позива да на иницијативи истрају и себе политички оголе до краја, јер једино што за нашу странку и нашег предсједника може произаћи из дате иницијативе јесте раст подршке грађана који ових дана јасно говоре да им је доста приче о прошлости.

Иако је ДПС на данашњој прес конференцији више пута причао о опструкцијама, једина страна која ових дана врши опструкцију јесте та партија и то управо овом иницијативом, желећи да у други план баци јасно запажене резултате које је постигла Скупштина Црне Горе на челу са Андријом Мандићем и да динамику европских интеграција врати на темпо који је постојао за вријеме њихове апсолутне власти, а који би се најбоље окарактерисао као „пуно приче, али нигдје резултата“. То им не говоре Андрија Мандић и Нова српска демократија, већ бројни међународни званичници, како кроз ријечи, тако кроз избјегавање састанака са ДПС-ом.

Умјесто да су колеге из клуба посланика ДПС послушале ријечи предсједника Мандића када им је говорио да се окану свађалачке реторике и окрену будућности, наставили су са безочним нападима по старој и можемо слободно рећи отрцаној максими „држава је угрожена“.

Лично припадам генерацији младих људи који су малтене од рођења слушали причу о државним непријатељима, издајницима, петој колони и чији су родитељи због етикетирања ове исте и непромијењене Демократске партије социјалиста остајали без посла. Управо испред генерације тих младих људи говорим да нам је доста проказивања једног народа и његових политичких представника уз узвике „држ’те издајника“.

Грађани, а видимо ових дана и међународна заједница итекако су свјесни да предсједник Мандић, Нова српска демократија и парламентарна већина раде за будућност Црне Горе, да се више постигло за протеклих пар мјесеци него током бројних пређашњих сазива Скупштине и да празне поруке Демократске партије социјалиста више нигдје не дају резултат. Рука помирења је пружена свима, али не можемо силити никога да је прихвати.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare