Portal 083 vam otkriva, ko je hrvatski ministar Grlić Radman i kakva je njegova prošlost!

Svjedočili smo ovih dana pravoj pomami koja je zavladala u javnom prostoru, a koju je izazvao hrvatski ministar spoljnih poslova Grlić Radman. Uz veliku dozu nekulture, nedostatka bontona i bilo kakve diplomatske odmjerrženosti grubo se umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore. Adekvatan odgovor na veliku žalost nije dobio od kolege Filipa Ivanovića ali je ministar odbrane Dragan Krapović pokazao da ima kičmu i saopštio i Grliću i Anušiću da gledaju posla u svom dvorištu.

Grlić Radman je inače prepoznat kao ekscesan tip i zastupnik ustaške ideologije i zloglasnog pozdrav “ Za dom spremni“, pa je tako svojevremeno tražio od austrijskih vlasti da se na spomeniku u Austriji na Blajburškom polju vrati na grbu (šahovnici) na prvo mjesto bijelo polje, jer takva šahovnica bila je oznaka NDH i ustaša u drugom svjetskom ratu.

Podržavalac ustaškog pokrete i ministar vanjskih poslova Hrvatske Grlić Radman foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Kako navodi portal LUPIGA na ovu izjavu Grlić Radmana tada su reagovali iz saveza antifašista Hrvatske upućujući oštar protest :

„Austrijske su vlasti uklonile grb, poznat u toj varijanti (i) iz vremena ustaške strahovlade, zajedno sa sramotnim natpisom koji je komemorirao ‘hrvatsku vojsku’. Ministru Grliću Radmanu i hrvatskoj vladi u čije ime on nastupa moralo bi biti dobro poznato da ustaše i domobrani nisu bili nikakva ‘hrvatska vojska’, nego oružana sila kvislinške paradržavne tvorevine što je na području dijela Hrvatske i Bosne i Hercegovine stvorena ne da bi se time zadovoljile vjekovne težnje hrvatskoga naroda, nego da bi se osigurali strateški interesi sila Osovine, odnosno naci-fašizma. U Drugome svjetskom ratu hrvatska vojska bili su samo i jedino borci Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda pod vodstvom maršala Josipa Broza Tita“, poručili su tada iz SABA-e.

Ovakva reakcija uslijedila je dan nakon što je Grlić Radman boravio u Beču u radnom posjetu. Tom prilikom šef hrvatske diplomacije apelirao je na austrijsku izvršnu vlast da pomogne u hrvatskim nastojanjima za vraćanje „hrvatskog povijesnog grba“ na spomenik postavljen na Bleiburškom polju.“

Postavlja se pitanje, da li će Crna Gora odnosno njen ministar inostranih poslova Filip Ivanović samoći snage da naglase ovakve stvari, da upute protestnu notu ili će nadležni ministar i dalje ćutati na nediplomatsko ponašanje podržavaoca nacističko ustaške ideologije Grlić Radmana!

Vrijeme je da se pokaže kičma! DPS je istu Crnoj Gori previše savio, pa se takve poltronske politike moramo osloboditi!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Šta koga briga ko je blentavi Radman, Mesić, Milanović, Tomson, Tupson, ovaj, onaj…, šta će reći ili uraditi, to je nešto što je za nas ne bitno. Znamo ko su im preci bili, tj.nakot koji je okrvavio ruke srpskom krvlju i pravili najužaznije zločine u istoriji ljudske vrste. Čak su se i fašisti užadavali njihovih zločina. O tom nakotu je najbolje rekao pesnik Dućič, predsednik USA Wilson i onome ko ima i zrno mozga je dovoljno. A, šta sa onima koji su pored nas (SDP, SD, LP, DPS, BS,… ) koji baštine tu proustašku politiku i mašu hanđžarom i kamom iznad naših glava?! ŠTA i KAKO?