Popović se sastala sa Fan Kunom; Popović: Vezuje nas iskreno prijateljstvo, naši prioriteti su NATO i EU

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, sastala se sa Nj.E. Fan Kunom, ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.

Potpredsjednica Skupštine izrazila je zadovoljstvo što je od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i NR Kine građen prijateljski odnos dvije države uz uvažavanje svih spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore.

U tom kontekstu, ambasador Kun je pozdravio evropske aspiracije naše zemlje, ističući da je saglasan da Crna Gora treba da razvija svoj put ka Evropskoj uniji. „Peking pruža punu podršku Crnoj Gori u sticanju punopravnog članstva u EU“, istakao je ambasador.

Potpredsjednica Popović je poručila ,,da je princip „jedne Kine“ bio i ostaje na snazi”.,,Zaštita teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake zemlje je naš prioritet, na taj način mi čuvamo integritet i suverenitet naše zemlje“ poručila je potpredsjednica Popović.

Potpredsjednica Popović je zahvalila na donacijama Skupštini Crne Gore, te izrazila uvjerenje da će sveukupna interparlamentarna saradnja u narednom periodu biti dodatno intenzivirana.

Sastanku je prisustvovao i Duško Stjepović, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare