Pogledajte najnovije istraživanje rejtinga političkih partija!

Demokratska partija socijalista i dalje je pojedinačno najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni, proizilazi iz istraživanja koje je, za potrebe jedne parlamentarne partije,  sprovela renomirana agencija iz okruženja.

U istraživanju u koje je BORBA imala uvid i koje je rađeno od 19. do 25. februara na 1.040 ispitanika, po prvi put su ispitanicima, umjesto jedinstvenog PES-a, ponuđene dvije političke opcije koje predvode Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Prema rezultatima, DPS je u ovom momentu pojedinačno jači nego li što je na prethodnim parlamentarnim izborima bio sa SD-om i ostalim satelitima.  Naime, DPS uživa podršku 24,8 odsto, dok je 11. juna prošle godine u koaliciji na izborima uzeo nešto više od 23 odsto.

Pokret Evropa sad pod vođstvom Milojka Spajića u ovom trenutku bi uzeo 18.2 odsto glasova, dok bi nova politička partija koju bi formirao predsjednik države Jakov Milatović osvojila 6.4 odsto.

Koalicija Za budućnost Crne Gore bi zbirno ostvarila najveći rast. Na prošlogodišnjim junskim izborima je zavrijedila oko 15 odsto podrške birača, koja bi u ovom trenutku porasla na skoro 18 odsto, od čega bi 12,3 otpalo na NSD, a 5,6 na DNP.

Demokrate bi mogle da računaju na podršku 9,1 odsto birača.

Uzborni prag bi prešla još Bošnjačka stranka sa 4,9 odsto podrške, što predstavlja pad u odnosu na 7,08 odsto od 11. juna.

Ispod cenzusa bi ostali URA sa 2,9 odsto, SNP sa 2,6,  SDP sa 2,1, SD i Ujedinjena Crna Gora 1,6. Ostale partije imaju manje od 1 odsto podrške.

Od albanskih političkih predstavnika Albanski forum bi uzeo 1,9 odsto, Demokratska partija i FORCA 1 i DUA 0,8 posto.

Hrvatska građanska inicijativa bi zavrijedila podršku 0,7 odsto.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare