Pogledajte ko je „čovjek“ koji će glasati u ime CG u UN protiv Srba!

Savjetnik Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Damir Šabanović biće osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici a što su najavili premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović.

Inače, Šabanović je bio prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Pekingu a prema dostupnim podacima bio je koordinator Bošnjačke stranke prilikom kampanje za ulazak naše države u Sjeveroatlansku alijansu, odnosno NATO pakt.

Podsjećamo, danas je u Ujedinjenim nacijama dan odluke, odnosno glasanja o sramnoj Rezoluciji o Srebrenici, tenzije rastu a Vlada Crne Gore, kako smo prethodno i pisali, pronašla je „žrtvu“ koja će odraditi i završni zadatak, tj. pritisnuti „ZA“ tokom glasanja u Ujedinjenim nacijama, u četvrtak 23. maja.

I iako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić biraju da budu ti koji će braniti interese srpskog naroda Srbije, Republike Srpske ali i Crne Gore, zvanična Podgorica ipak i dalje bira da pilatovski pere ruke od svog glasanja, iako su prethodno pokušali isto glasanje da opravdaju i amandmanima o čemu je naš portal više puta pisao. U Ujedinjenim nacijama, kako smo već pisali, neće biti ni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, niti premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović već će gotovo izvjesno, ruku za sramnu antisrpsku Rezoluciju podići diplomate iz vremena predsjedničkog mandata Filipa Vujanovića koji, jelte, pod novom „osvježavajućom“ Vladom nisu bili smijenjeni.

Čisto podsjećanja radi, do smjene režima je došlo prije gotovo četiri godine a godinu dana je prošlo i od novih parlamentarnih izbora kao i onih predsjedničkih i stekli su se itekakvi uslovi da se diplomate koje se nalaze u stalnoj misji u Ujedinjenim nacijama smijene. Do toga, međutim, nije došlo, a očito je da će te diplomate biti žrtveno jagnje Vlade Crne Gore i Pokreta Evropa sad kako bi se pred crnogorskom javnošću oprali zbog glasanja za sramnu Rezoluciju o Srebrenici.

Stoga i ovakav tekst. Itekako je jasno kakav je tok događaja bio nakon 30. avgusta i važno je naznačavati i pokazati prstom na one strukture koje su stvarne promjene u Crnoj Gori i zakočile kada smo propustili istorijsku šansu da napravimo diskontinuitet sa režimom Mila Đukanovića koji dok se donose sramne antisrpske Rezolucije o genocidu u Srebrenici, šeta unuke po Podgorici iako je u istom tom zločinu Đukanović, po mnogim izvorima,  pasivno učestvovao slavši gorivo Vojsci Republike Srpske jer je, jelte, tada bio veći Srbin od Slobodana Miloševića i Momira Bulatovića,

Dakle, upravo su građanske strukture u Crnoj Gori bile te koje su spriječile stvarne promjene u Crnoj Gori, naročito na spoljnopolitičkom planu a reflektori za takve odluke padaju na novoformirani Pokret Evropa sad koji ne bi ni postojao da im nije bilo Srpske pravoslavne crkve i nikad prežaljenog premijera Zdravka Krivokapića, Demokratske Crne Gore crvenokrvataškog Alekse Bečića, kao i na građanski pokret URA Dritana Abazovića.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Дамиру ће бити пуно срце да напакости Србима, али брука и срамота иду на државни врх Црне Горе а не на његову адресу!

Ovo je onaj, sto je poslije 30.08. zakljucavao nasu Ambasadu u Kini, nosio pecate sa sobom, cuda radio, nema sta – nagradili ga, osvjezilo, nema dalje……!?!
Hoce li se Mitropolit oglasiti danas, hoce li SPC u CG podici svoj glas protiv ovog glasanja, protiv ovih stavova, protiv ove Vlade!
Mozda misle da se ovo njih ne tice, ovo i slicno ovome sjutra kuca na vrata Crkve i citavog Srpskog roda u CG.