Pogledajte ko će sve iz CG biti na svesrpskom saboru u Beogradu!

Srpski narod iz Crne Gore će imati svoje predstavnike na Svesrpskom saboru koji se 8. juna organizuje u Beogradu.

Njih će, kako saznajemo, predstavljati predstavnici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Pored mnogobrojnih visokih zvaničnika iz Srbije i Republike Srpske, na saboru na kojem se kroji budućnost srpskog naroda u regionu, biće prisutni svi poslanici NSD-a i DNP-a na čelu sa liderima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

Takođe, prema našim informacijama, Svesrpskom saboru će biti prisutni i predsjednici opština iz redova ova dva konstituenta koalicije Za budućnost Crne Gore.

Svesrpski sabor, koji je planiran u subotu 8. juna u Beogradu, okupiće nekoliko hiljada ljudi iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Planirana je zajednička sjednica Vlada Srbije i Republike Srpske, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Osim u srpskoj prijestonici, programi su planirani širom Srbije.

Dan počinje molebnom u Hramu Svetog Save, nastavlja se susretima predsjednika, Vlada, ali i privrednika, predstavnika različitih udruženja, kulturnih institucija Srbije i Republike Srpske.

Na predstojećem saboru biće predstavljena i deklaracija koju bi nakon trebalo da usvoje skupštine Srbije i Republike Srpske i u kojoj će biti opisana aktuelna situacija sa srpskim narodom gdje god on živi, ali i budući koraci ka ostvarivanju njegovih krucijalnih prava.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare