Pogledajte izlaznost u Andrijevici do 15 časova!

U Andrijevici se danas održavaju lokalni izbori, na kojima učestvuje sedam izbornih lista. Biračka mjesta otvorena su u sedam, a zatvoriće se u 20 sati.

Iz liste „SNP – Demokrate – Odvažno. Odlučno. Odgovorno – ANDRIJEVICA SE PITA“ saopštili su da je prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 15 sati 58,37%.

Pokret Evropa sad ranije je reagovao i kazao da izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica.

„Predsjednik OIK Andrijevica, Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od strane Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj. Svoje lično mišljenje je predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine. Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica. Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice. U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom“, kazali su iz PES-a.

Pokret „Evropa sad“ saopštio je da je, prema njihovim informacijama, do 13 sati na lokalnim izborima u Andrijevici glasalo 1.768 birača ili 46,25 odsto upisanih.

Iz liste „SNP – Demokrate – Odvažno. Odlučno. Odgovorno – ANDRIJEVICA SE PITA“ saopštili su da je, prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 13 sati 49,80%

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare