Počela skupštinska rasprava o Šarlu Mišelu!

Počela je Skupština koja bi kasnije trebala da bude nastavljena premijerskim satom. Na početku, poslanici su razgovarali o otkazivanju posjete Šarla Mišela a predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da ne zna zašto je došlo do otkazivanja ali i da mu oni nisu ni bili domaćini, već je to bio predsjednik države Jakov Milatović.

„Sačekajmo da čujemo šta će Milatović u Briselu reći“, kazao je Mandić.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je ovo poruka upozorenja Crnoj Gori jer predsjednik Evropskog savjeta ne predstavlja svoj autoritet već predstavnik zemalja Evropske Unije. To znači da ako je odlučio da ne dođe u Crnu Goru, pretpostavka je da je to konsultovano sa članicama EU. Vi ste u Parlamentu izveli akciju kojim ste ugrozili evropski put ove zemlje“, kazao je Nikolić.

Na to je odgovorio predsjednik Skupštine Andrija Mandić i kazao da Crna Gora poštuje što je Šarl Mišel pomogao pri dobijanju pozitivnog IBAR-a ali je želio i da pošalje poruku da je on trebao da dođe na poziv predsjednika Crne Gore.

„Da li to saopštavaju pojedini mediji i o njihovim nezvaničnim saznanjima – sačekajmo do utorka kada će Mišel i Milatović objasniti zašto nije došao u Crnu Goru“ kazao je Mandić.

Poslanik URE Miloš Konatar se proceduralno javio i kazao da ako Mandić nije siguran zbog čega je Mišel otkazao posjetu Crnoj Gori, to je odnos institucije koju predstavlja prema predsjedniku Skupštine i predsjedniku Vlade.

„Siguran sam da ste to i znali. Sjednicu smo zakazali prije poslednjih dešavanja u Skupštini na molbu gospodina Mišela. Nije Skupština ta koja je tražila da se obrati poslanicima, već je on to htio. Posle poslednjih dešavanja i naših upozorenja šta će se desiti, odgovornost moraju da podnesu kolege poslanici koji su izglasali ovo“, kazao je Konatar.

Poslanica PES-a Jelena Nedović je kazala da svijetla IBAR-a koja su zapaljena ne može niko da ugasi niti da uspori ulazak Crne Gore u EU.

„Ubijeđena sam i sigurna da su naši evropski partneri shvatili da smo mi spremni da se suočimo sa prošloću ali i da razgovaramo o temama budućnosti. To što se tiče svih manipulacija je li ko otkazao posjetu ili ne, jer zvaničan stav nismo dobili. Pozivam kolege da se ne bave manipulacijama a pozivam kolege da se vratimo na dnevni red. Građani znaju da je ova većina dogovorila sa Evropskom Komisijom zatvaranje većine poglavlja i da ćemo 2028. godine biti nova članica EU. Ovoj građanskoj državi je mjesto u EU“, kazala je ona.

Osvrnula se i na trenutak ekonomske stabilnosti.

„Dragi građani, ovo su naše teme, budžet, vaša budućnost, ekonomija i ono od čega ćete vi da živite

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Blago nama kad Skupština neme veće brige!