Piše Predrag Petrović, politički analitičar: Premijer da vrati polomljene pršljenove u funkciju: Rekonstrukcija Vlade što prije da se DPS politički dotuče!

U političkom životu Crne Gore najteža kletva glasi ,,Dabogda vas podržavao ili branio DPS“. Tu sudbinu je juče doživio i odlazeći ministra pravde Andrej Milović, koji je zadnjih mjeseci bio miljenik i zvijezda DPS-grandovskih medija.

Ovaj ,,putinovac“ koji je u letu postao ,,grandovac“, u kojega su uložena značajna finansijska sredstva i koji je imao ogromnu medijsku i političku podršku, pao je u momentu kada je mislio da je najjači.

Istu sudbinu su doživjeli svi oni koji su sarađivali sa DPS-om, kako u vremenu kada je on bio na vlasti tako i sada kada je u opoziciji, jer DPS je i dalje politička kičma mafije, a odlazeći ministra pravde je očigledno postao dio toga društva.

Odbijanjem izručenja Turskoj Binalija Camgoza, i ugrožavanjem dobrih međudržavnih odnosa sa Turskom, Andrej Milović je pokazao da je on samo puki izvršioc naređenja DPS-a i kavačkog klana.

Razlaz Jakova Milatovića i Milojka Spajića je ubrzao odluku PES-a da isključi iz stranke Andreja Milovića jer bi njegov ostanak u PES-u neminovno vodio potpunom krahu PES-a i brzom padu 44.Vlade.

Milojko Spajić iz svakodnevnih informacija, koje kao premijer dobija od bezbjedonosnog sektora, morao je znati za veze Milovića sa vrhovima kriminalnih struktura, a javnost je vidjela njegovu otvorenu saradnju sa DPS-om, žustrinu kojom ga je na odboru branio Danijel Živković, čestitka koju je poslao DPS-u, kao i pokušaj da DPS sa satelitima približi Milojku Spajiću su bili toliko očigledni i javni tako da ovaj jučerašnji crveni karton koji je dobio nije nikakvo iznenađenje. Predsjedništvo PES-a je zapravo juče biralo između opstanka svoje stranke ili potpunog raspada i prelaska u kandže DPS-a.

Ovim epilogom i isključenjem iz PES-a Andreja Milovića biće razočarani DPS i sateliti ali i bivša udarna pesnica DPS pravosuđa, samoprozvana prva dama sudstva Vesna Medenica. Ona je gostujući na TV emisiji ,,Načisto“ rekla da se na mjerama tajnog nadzora upecao i neko ko sada žari i pali ovim pravosuđem ali da će ona to iskoristiti da objavi u momentu kada procijeni da je to za nju najbolje. Neko je Vesnu Medenicu preduhitrio i izbio joj ,,keca iz rukava“ .

Izbor PES-a je razuman i čovjek koji se predstavljao kao politička kičma Milojka Spajića i PES-a je morao otići iz stranke ali potrebno je da što hitnije ode i iz 44.Vlade.

Premijer mora kao u spinalnoj hirurgiji, polomljene pršljenove vrati što prije u punu funkciju, a metoda je jednostavna, hitna rekonstrukcija 44.Vlade.

Svako odugovlačenje rekonstrukcije išlo bi na štetu parlamentarne većine i opstanka 44. Vlade, zato treba reagovati promptno.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare