Piše, Predrag Petrović, politički analitičar: DPS u pozadini čeka na juriš: Od poslušnih političara u Crnoj Gori Đilas, Šolak i „Vijesti“ prave političke stranke po svojoj mjeri!

Koncern „Vijesti“ ili poznata „Druga familija“ na čelu sa svojim vlasnikom Željkom Ivanovićem krenula je u intezivnu kampanju formiranja novih političkih stranaka, na čijem čelu žele da postave poslušne potrošene političare.

Sa boka podršku ovom projektu daje Mili Prelević, čiji je zadatak da ovom projektu Šolakovih igrača u Crnoj Gori i sam da doprinos kroz afirmaciju takozvanih ,,prosrpskih političara” i da tako objedinjeno formiraju jak centralistički blok.
Zajedničkim gostovanjem Milija Prelevića i Nikole Jovanovića u emisiji “Minula nedjelja” na A plus TV ogoljen je do kraja projekat prevare biračkog tijela i pokazalo se da isti ima sumornu političku perspektivu.
Čitavu emisiju Mili Prelević je hvalio Nikolu Jovanovića, a ovaj mu se zahvaljivao na lijepim riječima, po staroj poslovici  “Ja tebi vojvodo, ti meni serdare” .

Ovaj dvojac presudi da su na prethodnim lokalnim izborima najaču koaliciju za budućnost Budve pomagali kriminalci, a da je nasuprot njima stajao stameni i pošteni mojkovčanin Nikola Jovanović, koji je sa katuna ,,Prošćenske planine“ došao da spasi Budvu, isto kao što je poslije referenduma Mili Prelević došao iz Bijelog Polja da razbistri medijsko nebo iznad Budve.
U svojim naumima uspjeli su obojica, Nikola Jovanović da nakratko posvađa građane Budve, a Mili Prelević da sa mjesta direktora TV Budve promoviše sve DPS-ove gradonačelnike, koji su na kraju završili u ZIKS-u u Spužu.

Mili Prelević, sa poznatom izjavom da su srpski nacionalisti jedini neprijatelji Crne Gore, podržava Nikolu Jovanovića da dođe na mjesto gradonačelnika Budve kako bi navodno spriječio pojedince iz bivšeg režima da se vrate na vlast u Budvi.
Zna Mili Prelević odlično ko je ko u Budvi jer podrškom Nikoli Jovanoviću on pokušava da bivši režim vrati na vlast u Budvi, jer bi tada opet bilo mjesta za njega da zauzme poziciju direktora TV Budve, kako je to bilo u ,,zlatno vrijeme” vladavine DPS-a.
Mili Prelević, kao pomagač Šolakovom projektu jačanja ,,građanske priče” u Crnoj Gori, promoviše i objedinjava Nikolu Jovanovića sa “poznatim Srbima”, kako bi potom pokušali da prevare crnogorsku javnost i prosrpsko biračko tijelo.

Postoji anegdota da kada je Dritan Abazović u društvu Mila Đukanovića i Milana Roćena pravio spisak ministara i državnih sekretara za 43.Vladu, da je Đukanović bio posebno zadovoljan dvojicom bivših Srba i uskliknuo je ,,To mi treba”, više se radovao njima dvojici nego Ranku Krivokapiću i Rašku Konjeviću.

Vrijeme je pokazalo da je otpornost stanaka kojim Srbi najviše vjeruju u Crnoj Gori prema sezonskim ,,prosrpskim” strankama velika, a što su i poslednji parlamentarni izbori pokazali, jer su sve one postale ispodcenzusne.
Sada se pokušava stvoriti stranka od političkih otpadaka SNP-a i DNP-a, a to je do sada najneubjedljivija ponuda, koja je potrošena prije nego što je i ozvaničena.

Građanima Budve koji su 26. maja dali podršku građanskoj listi „Budva naš grad“ Nikola Jovanović već sada je jasno da je glas otišao raznim mešetarima po Crnoj Gori, da priča ide i do Dragana Šolaka, dobrog prijatelja opoziconog lidera u Srbiji Dragana Đilasa.
Pokušaj stvaranja centralističkog bloka u Crnoj Gori proći kao i u Srbiji, jer ovaj blok zajedno sa DPS-om ne može imati više od 30 % podrške građana na izborima.

To je skoro identična situacija kao što se desila u Srbiji na poslednjim parlamentarnim izborima, gdje su su Dragan Đilas i Marinika Tepić, sa strankama koje su vezali za sebe, uzeli manje od 25% na izborima.
U slučaju ponavljanja izbora u Budvi lista oko Nikole Jovanovića bi doživjela debakl, ali zbog turističke sezone i interesa građana za očekivati je da u narednim danima značajan broj odbornika sa liste ,,Budva naš grad” se prikloni pobjedničkoj koaliciji mladog i uspješnog Mladena Mikljeja, sve u interesu pomirenja i  napretka u Budvi

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare