PES tvrdi da se u Andrijevici sprema krađa!

Pokret Evropa sad (PES) izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica.

„Predsjednik OIK Andrijevica, Dražen Cimbaljević, koji je na ovu funkciju predložen od strane Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj. Svoje lično mišljenje je predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine“, navode oni u saopštenju.

Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica kažu iz ove partije i dodaju da ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa i uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice.

„U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom“, zaključuju iz PES-a

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare