PES poručio DPS: Nema vam povratka!

Gradski odbor Pokreta Evropa sad – Podgorica oglasio se saopštenjem u kojem su reagovali na pokušaje da se obesmisli svaki projekat aktuelne Vlade, koji se zasniva na unapređenju standarda. Ističu da je to posledica činjenice da DPS ne može prežaliti gubitak vlasti, jer su njihovi funkcioneri primali mjesečno po 28 minimalnih zarada.

„Dok je veliki broj građana prihodovao minimalne zarade od 193 evra, današnji funkcioneri DPS-a su mjesečno primali preko pet hiljada evra. Tada su građane ubjeđivali da je gorivo luksuz, a uz takse na SIM kartice, električna brojila i kablovsku televiziju, imali smo i umanjenje zarada“- podjsećaju iz Pokreta Evropa sad.

Dodaju i da su se vlade DPS-a su u zadnjih deset godina zadužile preko tri milijarde evra, uvećavši javni dug sa 45 odsto na 105 odsto BDP-a, dok su godišnje zarade građanima rasle po par evra.

„Oni, koji su su zbog neodgovornog vođenja države na pale garancije platili preko 220 miliona evra, sad nam obećavaju investicije samo za glavni grad od 350 miliona evra.

To obećanje DPS-a je realno, taman koliko i ono prije više od deset godina sa državnog nivoa, da će otvoriti preko 40 hiljada novih radnih mjesta.

Uostalom, izjave najrelevantnijih zvaničnika iz zemalja Evropske unije, jasno prave razliku.

Da je ova Vlada uradila više za par mjeseci, u odnosu na prethodne sa višegodišnjem djelovanjem, ne misli samo većina građana Crne Gore, već i oni koji iz Brisela očigledno bolje vide od ovdašnje opozicije“ – zaključuju iz Pokreta Evropa sad

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare