PES: Nismo antisrbi, mi smo pomiritelji

Napadi opozicije i njima bliskih organizacija da Vlada zbog skupštinske procedure u vezi rezolucije o Jasenovcu ima antievropski karakter, kao i protesti nekih organizacija koje propagiraju da Vlada afirmiše antisrpsku politiku, jer će glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici, iako su prihvaćeni naši amandmani koji individualizuju odgovornost, ukazuju da pojedine organizacije sa oba nacionalistička pola uporno kroz propagandne narative, dižu tenzije, ne bi li iz različitih motiva spriječili Crnu Goru da dobije IBAR u junu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Takav scenario na čelu sa DPS-om priželjkuje i crnogorska opozicija, kojoj je preči sitni partijski interes od evropskih integracija i vladavine prava, što su i dokazali za vrijeme dok su bili na vlasti. Sa druge strane, one organizacije koje Vladu predstavljaju antisrpskom, iako svjesni činjenice da Crna Gora ima i obavezu da poštuje presude međunarodnih sudova, kao i rezolucije iz crnogorskog parlamenta, od kojih je jedna usvojena nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, takođe pokušavaju da ostvare svoje destruktivne ciljeve preko osjetljivih tema“, naveli su iz PES-a.

Međutim, kako su dodali, „građanima je jasno da Vlada ne vodi ni antievropsku, ni antisrpsku politiku, već ima pomiriteljski i racionalan pristup“.

„To znači da aktuelna Vlada ima zadatak da našu zemlju uvede u Evropsku uniju, kako bi unapređenjem životnog standarda spriječila dalje iseljavanje naših državljana, ali i da uvažavajući multietnički karakter Crne Gore iskazuje pijetet apsolutno prema svim nevino stradalim žrtvama“, istakli su iz PES-a, pa za kraj dodali:

„Nažalost, postoje određene organizacije i pojedinci koji u deficitu konkretnih ideja za unapređenje kvaliteta života naših građana, žele da profitiraju isključivo na tragičnim sadržajima i zato takve teme svakodnevno eksploatišu u svojim javnim djelovanjima“, zaključili su iz PES-a.

4 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Niste antisrbi, nego niko i ništa, ispljuvci, bez karaktera i morala. Fuj!

Vi ste najveci izdajnicki sljam, koji je ikad ova C Gora mogla da ima. Cak je i Djukanovic bolji od vas. Pa zamislite sta ste vi. Na racun srpskih glasova ste tu dje ste. Ruke se osusile svakom srbinu koji vas bude podrzavao. Bagro jedna

Zbog IBARA il zbog para izdaja je izdaja, a takvima nije mjesto da vode državu! Nevtrebuje carstvo neljudima nako da se pred svijetom ruže! Nije kasno da se radi časno, ali sjutra ste na put bez povratka!

Ja sam gradjanin i moje siroko okruzenje i svima nam je jasno da ste izdajnici i da vodite antisrpsku politiku, a Srbi vas doveli tu gdje ste sad, nadam se jos kratko. Ovim potkopavate i vas mrco evropski put. U takvu EU, posle ovakve podvale i licemjerstva nijedan casni gradjanin nema sto da trazi medju te sotone, koje proglasavaju za genocid zlocin, a pravi genocid nad Srbima ni ne spominju.