PES napisao saopštenje gdje napadaju sami sebe!

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da partije koje ih ne vide saveznika imaju mogućnost da sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) sruše Vladu.

„PES kao građanska partija koju sačivanjaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova. Poštujemo sve rezolucije o genocidu usvojene u Skupštini Crne Gore i presude međunarodnih sudova koje su osnovale Ujedinjene nacije“, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da će podržati i sve buduće rezolucije koje iskazuju poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, nezavisno kojoj naciji ili religiji pripadaju.

„Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost. To znači da ne prihvatamo bilo čiju propagandu na osnovu čega se narodi etiketiraju kao genocidni, što služi kao osnov za podrivanje zajedničke budućnosti“, naveo je PES i dodao:

„One političke partije koje u građanskom PES-u ne vide saveznika za izgradnju ljepše perspektive naše zemlje, imaju mogućnost da sa DPS-om sruše Vladu i vrate nas na stare teme, koje su potjerale u inostranstvo na desetine hiljada građana Crne Gore.“

Zaista interesantno saopštenje od političkog pokreta koji se zadnjih dana drži DPS-ove antisrpske politike koja ima za cilj da region zacementira u 90-im godinama.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Koje seljacine nevaspitane