Pepić: DPS je licemjeran! Kordić: DPS jednako nestabilnost!

Građanski aktivista Dževdet Pepić smatra da je inicijativa legalna i legitimna, ali da dolazi od onih koji stoje iza politike čovjeka koji je imao veoma dobru saradnju sa Dodikom.


„Bilo je pitanje i oko trobojke. Mi smo majstori za zamjenu teza. Pod tom trobojkom je Đukanović dobijao izbore i 90-te i 92. i 96. i 98, 2001, 2002 i polagao zakletvu“, navodi Pepić dodajući da Đukanović nije robovao nijednoj ideološkoj matrici, već se bavio samo time da se obogate on i njegova porodica.


Kordić podsjeća i da su građani na izborima jasno izrazili stav prema toj politici koja je duboko destabilizovala Crnu Goru. Kaže da je sada vrlo jasno da se glavni politički zadaci ispunjavaju, te da je pokrenut proces pridruživanja Evropskoj uniji, što pokazuje i posjeta Varheljija koji je prenio poruku da je Brisel spreman za proširenje i da je loptica u dvorištu Crne Gore.


„Naši partneri su bili u užasu vjerujući da treba da dođu teroristi, međutim sada imamo odličnu saradnju. Ulaskom u institucije na jednom reprezentativnom nivou u paramparčad se razbila ta agenda koju je nažalost bivši režim plasirao o tome da je on jedini garant stabilnosti. I Brisel i druge adrese u inostrantvu imaju potpuno drugačije poimanje stvari“, ističe Kordić.


Pepić napominje da mu priča o evropskom putu liči na floskulu.

„Neko vas optuži vi niste za Evropu i ćao. Primjetili ste i oko Bošnjačke stranke. Ja moram da primjetim nešto , BS ima pravo da postoji potpuno OK sve, ali ta BS koja podržava Ukrajinu, ni riječi ne progovara o Gazi, što je po meni krajnje licemjerno”, ističe Pepić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare