Pejović: Vaš uspjeh su odlasci u Spuž!

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović danas je na skupštinskom zasijedanju kazao je da je slična priča bila kada je u pitanju bilo zdravstveno osiguranje da će ono biti ukinuto.

„Znate li koliko se izdvaja za zdravstveno osiguranje? Pola milijarde. Dakle to je isto bila propaganda koja nije prošla. Kada se implementirao program Evropa sad 1. Dalje, što se tiče penziono invalidskog osiguranja – neće biti ukinut. Znate koja je posledica svega toga? Penzije će biti sigurne i mnogo veće. Kada ste vi bili na vlasti miminalne penzije su bile 143 evra sada su minimalne 450 evra. Kada ste vi bili na vlasti gospodine Erakoviću (Jevto, prim.aut) znate koliko je Crna Gora bila zadužena – 37% malo više od jednu milijardu pa ste za narednih 10 godina se zadužili preko 3 milijarde, skoro 4 milijarde ste ostavili duga. Koliko ste povećali platu? 50 evra“, kazao je Pejović.

Dodaje da to sve znaju građani Crne Gore i da uvijek imaju odgovor. Kada plate budu 700 evra minimalne u odnosu na 222 evra, Pejović tvrdi da je kumulativna inflacija svakako bila preko 40%.

„A i sami znate da je ova inflacija efekat globalne krize. Kada već pozivate na riječ i tako dalje, ja podsjećam da ste vi 2012. godine obećali 40.000 radnih mjesta. Nigdje toga nema. Gdje su oni? Pred svake godine ste obećavali da ćemo biti nova članica EU. Ova Vlada je obezbijedila da dobijemo IBAR. Da ste se vi pitali, mi ga vjerovatno ne bismo ni dobili. Niti ste glasali za imenovanja, iako ste glasali za IBAR zakone. Niste glasali za sudiju Ustavnog suda, niti za članove sudskog savjeta niti za VDT-a. Kada je u pitanju vladavina prava, najbolje govore činjenice ko je danas pod istragom u spuškom zatvoru. Od predsjednice Vrhovnog suda do SDT-a, raznih tužioca i tako dalje, direktora policije. To su rezultati vladavine prava DPS-a. A kada su u pitanju evropske integracije, 2014. godine imali ste druge prioritete a predsjednik vaše partije je rekao da EU ima alternativu“, kazao je Pejović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare