PEJOVIĆ PRIMIO FAN KUNA

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović sastao se danas sa Nj.E. Fan Kunom, ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.Konstatujući da je Kina jedan od najznačajnijih bilateralnih partnera Crne Gore, te da dvije države u kontinuitetu razvijaju stabilne i prijateljske odnose, potpredsjednik Skupštine, je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa ambasadorom, čiji je, kako je istakao, dosadašnji aktivan angažman i sjajno razumijevanje crnogorskih politika, institucionalno prepoznato.

Potpredsjednik je naglasio da Crna Gora nedvosmisleno podržava osnovne principe kineske spoljne politike oslonjene na međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao principa koji je i državni prioritet naše zemlje, te ponovio da u tom kontekstu naša država, uvažavajući pitanja koja su od kineskog nacionalnog interesa, snažno podržava i poštuje princip ,,jedne Kine”.

On je zahvalio na uvažavanju i neupitnoj podršci Kine strateškom opredjeljenju i razvojnom putu Crne Gore, ističući da punopravno članstvo u EU, kao odraz političke volje, ali i očekivanja više od tri četvrtine građana, ostaje primarni spoljnopolitički cilj.

Potpredsjednik Pejović je ukazujući na značaj jačanja međuparlamentarnog dijaloga, pozdravio dalje intenziviranje razmjene iskustava i znanja na nivou radnih tijela i službi, izrazivši uvjerenje da će u najskorije vrijeme kroz nadležni skupštinski odbor biti pokrenuta inicijativa za imenovanje crnogorskog ambasadora u Pekingu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare