Пеђа Булатовић: Без резолуције о Јасеновцу ни ми ни Мандић нећемо подржавати више Владу!

Разматрајући новонасталу политичку ситуацију када је ријеч о Резолуцији о геноциду Предраг Булатовић је гостујући у емисији са „Српском у центар“ на Српској РТВ саопштио да је сврха Резолуције да дестабилизује односе у региону и прогласи Србе за геноцидан народ. 

„То је јасно као дан. У нашем споразуму се каже да се не потенцирају питања која нас дијеле. Очигледно је да имамо подијељену Црну Гору око тога је ли био геноцид или не, нема спора да је био злочин и ми смо тражили од Владе да се сусрдже од тога и не гласају у УН“, казао је Булатовић.

Како објашњава поента је да ДНП не може и неће ући у владу која је гласала за Резолуцију о Сребреници.

„Сад је критикујемо (Владу) а онда они нама дају потпредсједичко мјесто и мјесто министра и ми трупачке тамо – а то је поједностављено речено продао си све принципе за фотељу. Ако неко мисли да су питање идентитета, језика, културе, нације и вјере су небитна а треба да су на првом мјесту, е ми смо рекли пошто је обећао (премијер) Резолуцију о Јасеновцу и ако је усвоји то ће бити за похвалу алу то није довољбно“, казао је Булатовић.

Европа сад 2 је обећала повећање  минималне и просјечене плате и то не може да се чека у недоглед, категоричан је Булатовић.

„Ја никад не бих подржаио ПЕС јер је то један популизам али сам подржао и гласао за тај коалициони споразум јер су грађани њих гласали  очекујући те економске ствари. То је суштина“, казао је Булатовић и додао:

„Ако не буде Резолуције о геноциду о Јасеновцу до краја  јуна ДНП напушта Владу и ја вјерујем да НСД на челу са Андријом Мандићем неће дати подршку таквој Влади која ће преварити око тога“, закључио је Булатовић додајући да „ако се не држи обећања и има неслагања поштено је да се иде на изборе“. 

уредник емисије: Перица Ђаковић

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare