Peđa Bulatović : Ako ne bude Rezolucije o Jasenovcu NSD da izađe iz većine!

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Crne Gore Predrag Bulatović izjavio je da ta stranka ne može i neće ući u Vladu koja je glasala za rezoluciju o Srebrenici, dodavši i da očekuje da će Nova srpska demokratija Andrije Mandića napustiti parlamentarnu većinu ako u crnogorskom parlamentu ne bude izglasana rezolucija o Jasenovcu.

Bulatović je ocijenio da je svrha rezolucije o Srebrenici da destabilizuje odnose u regionu i proglasi Srbe za genocidan narod.

„To je jasno kao dan. U našem sporazumu se kaže da se ne potenciraju pitanja koja nas dele. Očigledno je da imamo podijeljenu Crnu Goru oko toga je li bio genocid ili ne. Nema spora da je bio zločin i mi smo tražili od Vlade da se uzdrže od toga i ne glasaju u UN“, rekao je Bulatović za RTV Vojvodine.

Kako je istakao, poenta je da DNP ne može i neće ući u Vladu koja je glasala za rezoluciju o Srebrenici.

„Sada kritikujemo Vladu, a onda oni nama daju potpredsjedičko mjesto i mesto ministra i mi trupačke tamo. To je, pojednostavljeno rečeno, prodaja svih principa za fotelju. Ako neko misli da su pitanje identiteta, jezika, kulture, nacije i vjere nebitna, vara se. Mi smo kazali, pošto je premijer obećao rezoluciju o Jasenovcu, da iako se usvoji to će biti za pohvalu, ali ne i dovoljno“, naveo je Bulatović.

Ako rezolucije o Jasenovcu ne bude do kraja juna, DNP neće podržavati Vladu, a vjeruje, kaže, da ni NSD na čelu sa Andrijom Mandićem neće dati podršku takvoj Vladi.

„Ako PES premijera Milojka Spajića ne drži obećanja i ako ima neslaganja, pošteno je da se ide na izbore“, zaključio je Bulatović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare