Pavićević: 30 Avgust 2020 bitan za ubrzani put ka EU!

Crna Gora je u pregovorima 12 godina, otvorila je 33 a zatvorila 3 poglavlja. Godinama je evidentna stagnacija, ali je utisak da je od oktobra, i formiranja Spajićeve vlade, došlo do najozbiljnijeg pomaka.

Politikolog Vladimir Pavićević rekao je da svi očekuju da se usvoje IBAR zakoni.

„To očekuju I građani i naši međunarodni partneri. IBAR je do te mjere naglašen kao važna tema u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji da bi sve osim dobijanja IBAR-a bio veliki neuspjeh i skupštine i vlade i predsjednika države. Predsjednici sve tri ključne institucije treba da pozovu poslanike da budu angažovani i da uz što je šire moguće saglasje usvoje sve zakonodavne projekte koji su na dnevnom redu proces evropske integracije Crne Gore“ kaže Pavićević.

Kako je rekao, iskorak ka ubrzanju evropskog puta Crne Gore omogućen je velikom tridesetoavgustovskom pobjedom na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Pavićević kaže i kako je razumio da Jakov Milatović planira da skupštini na ponovno odlučivanje vrati izmjene zakona o Radio Televiziji Crne Gore.

„Inače se poslednjih dana, pa i sedmica, u javnosti najvišeraspravlja upravo o toj temi. Toliko interesovanje i takvi interesi su posledica velikog rasta gledanosti, slušanosti i čitanosti koje u poslednje vrijeme svojim programima i radom ostvaruje RTCG. Red je da se na tome čestita Radio Televiziji Crne Gore, kao što je red da političari, naročito oni najuticajniji, dijalogom i konsultovanjem sa drugim zainteresovanim akterima, a posebno sa novinarima dolaze do zajedničkih rješenja“, zaključio je Pavićević.

(RTCG

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Polako gospodine prvo treba sklonit lopove i korupciju i dase povratu opljackana drzavna imovina dase izgradi drzava puteva nemamo bolnica takodje nista nefukcijonise osim politike i njihovih plata i penzija treba uredit drzavu pa put evrope do 230 moguce